Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΕΡΦΑ: Ανοιχτή σύσκεψη στις 27 Ιουνίου, 7μμ, στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό 984

Μετά την απειλή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για πραξικόπημα, ώρα να στείλουμε όλους τους νεοναζί στη φυλακή!

 

Οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι!

H Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή προχώρησε σε ξεκάθαρη απειλή για στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι μια ωμή φασιστική πρόκληση που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Το αντιφασιστικό κίνημα με τη μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα είναι ώρα να δώσει τη μάχη για πάνε  άμεσα όλοι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Χρειάζεται να τους σταματήσουμε πριν αποκτήσουν την δύναμη να προκαλέσουν πραγματικά ένα πραξικόπημα. Είναι ώρα να τους απομονώσουμε παντού. Είναι ώρα να βρεθούν στη φυλακή αμέσως οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, να μην έχουν κανένα περιθώριο να αποκτήσουν δύναμη για να επιβάλουν μια φασιστική χούντα.

Το κάλεσμα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση  να προχωρήσει ο στρατός σε πραξικόπημα, δεν ήταν κανένα ξέσπασμα θυμού αλλά μια οργανωμένη και σχεδιασμένη παρέμβαση της ηγεσίας της υπόδικης οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για να πλασαριστεί στο στρατόπεδο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς που κραυγάζει υστερικά για την συμφωνία για το όνομα της Μακεδονίας. Είναι μια πρόβα τζενεράλε για να μετρήσει τη δύναμη της και τις αντιδράσεις σε ένα πραξικόπημα.

 

Αυτό το βήμα αποτελεί τεράστια πρόκληση και απειλή για τος ελευθερίες και τις κατακτήσεις όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας που έδωσαν μάχες για τη δημοκρατία ενάντια στη δικτατορία και πολεμάνε σήμερα το φασισμό και το ρατσισμό

 

Καμιά δήλωση μετάνοιας του Μπαρπαρούση δεν απαλλάσσει ολόκληρη την ηγεσία της  Χρυσής Αυγής και την κοινοβουλευτική της ομάδα από τις ευθύνες για αυτή την πρόκληση καθώς η γραπτή ομιλία του είχε την έγκριση του επιτελείου της, χειροκροτήθηκε από τους παρόντες βουλευτές και ο Κασιδιάρης μιλώντας στα ΜΜΕ την υποστήριξε ανοιχτά. Μόνο μετά τη δίωξη του Μπαρμπαρούση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής τον διέγραψε για να διασώσει ολόκληρο το μηχανισμό της από την εισαγγελική έρευνα. Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου ακούμπησαν ακόμη και τις πύλες της Βουλής μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, τραυματίζοντας δημοσιογράφους.

Τώρα ολόκληρη, η υπόδικη ηγεσία πρέπει να μπει στην φυλακή μαζί με τους βουλευτές που επιχείρησαν να καλέσουν την στρατιωτική ηγεσία σε πραξικόπημα.

Άλλωστε όπως έχουν δείξει πλήθος στοιχεία στην δίκη, οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι και νοσταλγοί της χούντας.

Οι χρυσαυγίτες αξιοποίησαν την σοβινιστική εκστρατεία της ΝΔ και όλης της ακροδεξιάς στην αντιπαράθεση γύρω από την συμφωνία για το όνομα της Μακεδονίας προβάλλοντας τη στρατιωτική δικτατορία σαν απάντηση. Ενισχύονται από τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης φρούριο, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι οποίες κλιμακώνονται κάτω από τις πιέσεις της ανερχόμενης ακροδεξιάς που βρίσκεται στις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Αυστρίας και είναι αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία.

 
 

  Έχουν ήδη εξαπολύσει νέες επιθέσεις στις γειτονιές κατά προσφύγων και μεταναστών, κατά αγωνιστών που υπερασπίζονται την παρουσία των προσφυγόπουλων στα σχολεία, κατά συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η δίκη μπαίνει στο τελικό στάδιο, την ώρα που η υπόδικη Χρυσή Αυγή απειλεί με πραξικόπημα, την ώρα που στην Ευρώπη η ακροδεξιά απειλεί να σπρώξει σε άγριες ρατσιστικές πολιτικές με στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λιβύη και διωγμούς μεταναστών και Ρομά, έχουμε ανάγκη να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος.

Το συλλαλητήριο-συναυλία στις 15 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα είναι ένας επόμενος μεγάλος σταθμός για να δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε την φασιστική απειλή και το ρατσισμό.

Καλούμε  τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών να δώσουμε μαζί όλη την μάχη, συμμετέχοντας στη σύσκεψη στις 27 Ιούνη για να οργανώσουμε ενωμένοι την καμπάνια,με εκδηλώσεις τον Ιούλη και κορύφωση στο συλλαλητήριο-συναυλία στις 15 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια