Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκινά σήμερα το 2ο τουρνουά φιλίας IPA Νις Σερβίας - Καρδίτσας

Ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο (2/6) στο νομό μας, ανάμεσα σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
(ΙΡΑ).
Πρόκειται για το 2ο τουρνουά φιλίας ΙΡΑ Νις Σερβίας –Καρδίτσας, με την συμμετοχή 4 ομάδων, δύο από την Ελλάδα και δύο από την Σερβία. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν Παρασκευή απόγευμα στον Παλαμά και ο μικρός με τον μεγάλο τελικό το Σάββατο στο γήπεδο Καμινάδων.
Για το τουρνουά παραχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή συνέντευξη τύπου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκου, αντιδημάρχων δήμων του Νις και συγκεκριμένα του Ζάρκο Μιλόσεβιτς από τον Δήμο Νις Καμπάνια και του Ιβάν Νίκολιτς του Δήμου Νις Μεντιάνα, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μάττα, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Ορέστη Ψαχούλα και εκπροσώπων της ΙΡΑ. Πιο αναλυτικά παρέστησαν ο πρόεδρος ΙΡΑ Καρδίτσας Γιώργος Ζαρχανής, ο πρόεδρος της ΙΡΑ Σάμου Γιώργος Αβραμίδης και ο αντιπρόεδρος της ΙΡΑ Νις Σάσα Σπάσιτς.
Παρών ήταν και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπηλιάς π. Νεκτάριος, ο οποίος τιμής ένεκεν θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας της Σάμου και ο κ. Αβραμίδης του έδωσε μία φανέλα με το όνομά του. Φανέλα αλλά και την δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα πήρε ως δώρα ο κ. Αγοραστός, όπως και ο κ. Ζαρχανής (φανέλα) ενώ από καλλιτέχνη της Σάμου προέρχεται και το τιμητικό έπαθλο που θα πάρει η νικήτρια ομάδα. 
Αναμνηστικά δόθηκαν και στους εκπροσώπους των ξένων αποστολών από την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.
Ο κ. Ζαρχανής που άνοιξε τον χορό των τοποθετήσεων είπε ότι στόχος είναι στο μέλλον να αυξηθούν οι ομάδες και να γίνει το τουρνουά και θεσμός και γιορτή. Ακόμα ανακοίνωσε την αδελφοποίηση των διοικήσεων ΙΡΑ Καρδίτσας-Νις, και κάλεσε όλους τους φιλάθλους της Καρδίτσας να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. 
Ακολούθως ο κ. Αγοραστός καλωσόρισε τους επισκέπτες και τόνισε ότι με την Σερβία μας ενώνουν δεσμοί φιλίας και Ορθοδοξίας. Χαρακτήρισε το τουρνουά ιδιαίτερης σημασίας καθώς ενισχύει την συνεργασία, την συνέργια και τη φιλία. Στον σημερινό κόσμο, πρόσθεσε, έχουμε ανάγκη να ερχόμαστε πιο κοντά για να διατηρούμε την παγκόσμια ισορροπία. 
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος σημείωσε ότι το τουρνουά στέλνει το κυρίαρχο μήνυμα της συνεργασίας, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην ΙΡΑ Καρδίτσας και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί προβάλλοντας και την περιοχή και κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες. 
Τέλος από την πλευρά των Σέρβων αστυνομικών μίλησε ο κ. Σάσα Σπάσιτς, τόνισε ότι τα μέλη της ΙΡΑ, απ’ όπου κι αν κατάγονται είναι μέλη μιας μεγάλης διεθνούς αστυνομικής οικογένειας και έχουν στόχο να προστατέψουν τους πολίτες κάθε περιοχής και κάθε χώρας. 
Τόνισε ότι είναι τιμή τους που βρίσκονται στην Καρδίτσα και υπογράμμισε ότι η συνεργασία που υπάρχει έχει κινητοποιήσει και άλλες διοικήσεις ΙΡΑ που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να γίνουν μέρος της προσπάθειας. 
Στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αναφέρθηκαν και οι δύο Σέρβοι αντιδήμαρχοι και ειδικά στην προσπάθεια που γίνεται μεταξύ των δικών τους Δήμων και αυτούς του νομού Καρδίτσας.
karditsalive.net
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια