Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

13 χρόνια στους εμπρηστές της Δράμας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας ενημερώνει ότι στις 23 Μαΐου 2018 στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή, σε δίκη που διεξήχθη καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13
ετών τρείς (3) ημεδαποί κάτοικοι Δράμας, η ποινή των οποίων δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

          ΟΙ τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ως υπαίτιοι για την πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, σε δασικές εκτάσεις και βοσκοτόπια του Νομού Δράμας, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Δράμας, το χρονικό διάστημα από Ιούνιο του 2012 έως Δεκέμβριο του 2013.

Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των παραπάνω κατηγορουμένων στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των Αξιωματικών και της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας με την άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας Δράμας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη λειτούργησε και λειτουργεί με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εμπρησμών από πρόθεση που στόχο έχουν την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας καθώς και του περιβάλλοντος γενικότερα.
Επίσης δηλώνει ότι είναι σε εξέλιξη και άλλη υπόθεση με «ύποπτες συμπεριφορές» η οποία ερευνάται ενδελεχώς και αυτή από τη δικαιοσύνη.
Παράλληλα όμως δηλώνει ότι πρόθεσή της δεν είναι να καταστεί διώκτης των πολιτών που επιβουλεύονται το περιβάλλον και την δημόσια περιουσία.
Πρόθεσή της είναι -και αυτό κάνει- να ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον από σκόπιμες ανθρώπινες δράσεις που στόχο έχουν να το βλάψουν. Επίσης, πρόθεσή της είναι να θυμίζει σε κάθε πολίτη με κακόβουλες προθέσεις ότι λειτουργούν τόσο οι ανακριτικές αρχές, όσο και η δικαιοσύνη που εφαρμόζει αμείλικτα τον νόμο επιβάλλοντας πολύ βαριές ποινές σε όσους λειτουργούν και δρούν κακόβουλα.

Το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας και οφείλουμε να το προστατεύουμε.
Άλλωστε, το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.
 

                Δράμα, 06 Ιουνίου  2018
             Ο    Δ ι ο ι κ η τ ή ς

                                                                    Κωνσταντίνος Πασχ. Δαδούδης

            Αντιπύραρχος
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια