Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φυτεία με 127 δενδρύλλια στη Λακωνία - Χειροπέδες σε τρία άτομα


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (4.6.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 34χρονος αλλοδαπός και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 76 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνιακού Κώδικα.
 
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -392- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 0,20 έως 1,10 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
 
Χθες (4.6.2018) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθε ο 34χρονος, προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη -127- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,10 έως 0,3 μέτρων περίπου, τα οποία μετέφερε στον χώρο της φυτείας, προκειμένου να τα μεταφυτέψει.
Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν επίσης και
κατασχέθηκαν, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργειά της.
 
Όπως επιπλέον προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, στην καλλιέργεια της παραπάνω φυτείας, συμμετείχαν και ο 42χρονος και ο 76χρονος, οι οποίοι επίσης εντοπιστήκαν και συνελήφθησαν.
 
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 34χρονου, στη Νεάπολη Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • -132- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,05 έως 0,30 μέτρων περίπου,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -738- γραμμαρίων,
  • -37- σπόροι κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • κινητό τηλέφωνο και
  • -23- πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια