Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εχουν βάλει 1000 αστυνομικούς στο «κυνήγι» του Ρουβίκωνα!

Την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπά «κόκκινο» και οι αρχές Ασφαλείας παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, 1000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και πόστα
έχουν ως βασικό μέλημα τους μπαχαλάκηδες και τον Ρουβίκωνα!

Δεν είναι υπερβολή, αλλά το πλάνο αστυνόμευσης της Αθήνας είναι στημένο πάνω στα «παιδιά των Εξαρχείων» και τα κριτήρια αφορούν στο πού χτύπησε ή θα παρέμβει η συγκεκριμένη συλλογικότητα ή εάν οι αναρχικές ομάδες θα επιτεθούν στα ΜΑΤ, σε πρεσβείες ή συμβολαιογραφεία. Αποτέλεσμα – λένε οι μάχιμοι αστυνομικοί – οι ληστές, οι διαρρήκτες, οι διακινητές ναρκωτικών και συμμορίες αλλοδαπών και Ρομά, να αλωνίζουν στην ουσία ανενόχλητοι...


Μάχιμες υπηρεσίες, όπως η ομάδα ΔΙ.ΑΣ, οι επίλεκτοι αστυνομικοί των Ο.Π.Κ.Ε, ακόμα και η Ασφάλεια έχουν μετατοπίσει την δράση τους πάνω στον άξονα πρόληψη – καταστολή των κινήσεων αντιεξουσιαστικών ομάδων, χωρίς μάλιστα ορατά αποτελέσματα. Καθημερινά 26 ομάδες της ΔΙ.ΑΣ (κάθε ομάδα αποτελείται από 2 μοτοσυκλέτες και 4 αστυνομικούς), περισσότερες από 3 της ΟΠΚΕ, 20 διμοιρίες των ΜΑΤ (ΥΜΕΤ και ΥΑΤ), δεκάδες αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, μεγάλος αριθμός της Αντιτρομοκρατικής, περιπολικά και μηχανές της Άμεσης Δράσης, δυνάμεις που αποσπώνται από όλα σχεδόν τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής ασχολούνται με “τα παιδιά της πλατείας”. Ακόμη, διατίθενται ένστολοι για να φυλάνε σε 24ωρή βάση το άγαλμα του Τρούμαν προκειμένου να μην δεχτεί επίθεση από αναρχικούς. Μάλιστα όταν γίνει κάποια επίθεση η κίνηση από τους κουκουλοφόρους, το αρχηγείο της Αστυνομίας στέλνει ο,τι δύναμη υπάρχει στην Αττική από ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ για να ...μαζέψει, κατόπιν εορτής, τα ασυμμάζευτα.

Ενδεικτικό του άγχους και της αγωνίας που διακατέχει τους επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι το γεγονός ότι επέστρεψαν άρον – άρον τους αστυνομικούς που με εντολή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεσμεύτηκαν από την φύλαξη των γραφείων του κόμματος. Την επόμενη ημέρα των αναρτήσεων ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα στο facebook για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέστρεψαν όλες οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ που επιτηρούσαν τα γραφεία της Πειραιώς ενώ ανάλογες κινήσεις έγιναν και σε υπουργικά και υπηρεσιακά κτίρια. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν, πως ακόμη και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ζήτησε τη μείωση των δυνάμεων που φρουρούν το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας!

“Η ιστορία αναδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι “όμηρος” των εκάστοτε συλλογικοτήτων, των εκάστοτε αναρχικών ομάδων αλλά και των πολιτικών συμφερόντων παρασύροντας μαζί τους και τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη η οποία αντί να περιφρουρεί την ασφάλεια των πολιτών και να προλαμβάνει την εγκληματικότητα στις γειτονιές, έχει μετακινηθεί η περισσότερη στην προστασία των λίγων” λέει χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ ο Βασίλης Ντούμας πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών.


ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ στο κυνήγι μπαχαλάκηδων

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα ΔΙ.ΑΣ και η ΟΠΚΕ ήταν η “αιχμή του δόρατος” στην πάταξη της εγκληματικότητας με μεγάλες επιτυχίες στη σύλληψη σκληρών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Αυτό πλέον δεν ισχύει καθώς από μία η σημαντική μείωση των δυνάμεων τους και από την άλλη η μετατόπιση τους στη φύλαξη σταθερών στόχων των μπαχαλάκηδων αλλοίωσε τον επιχειρησιακό τους χαρακτήρα. Παράλληλα οι επιτελείς της Κατεχάκη, έχουν συστήσει μια επιτροπή που αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, όπως Κρατική Ασφάλειας, ΔΙ.ΑΣ, Άμεση Δράση, “Ζ”, με μοναδικό σκοπό πως θα δημιουργήσουν μια μηχανοκίνητη μονάδα σαν τη “ΔΕΛΤΑ” που κατάργησαν που όμως δεν θα τη ...θυμίζει για να αντιμετωπίσουν τις καταδρομικές επιθέσεις των μπαχαλάκηδων και τις μηχανοκίνητες πορείες!

“Ο πολιτικός εγωισμός της πολιτικής ηγεσίας δεν τους επιτρέπει να “σώσουν” την κατάσταση σε σχέση με τους μπαχαλάκηδες και να συστήσουν την ομάδα εκείνη που λειτουργούσε αποτρεπτικά και κατασταλτικά δηλαδή την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Με τη σύσταση επιτροπής που προσχηματικά θέλει να τους αντιμετωπίσει με μέρος της ΔΙ.ΑΣ, δεν καταφέρνει τίποτα παρά να αντιμετωπίζει στη θεωρία αλλά ουσιαστικά να επικρέμαται το φάντασμα της ΔΕΛΤΑ που επίσης ο πολιτικός εγωισμός τους δεν τους επιτρέπει να τη δημιουργήσουν” τονίζει στο ΘΕΜΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ενώ ο ταμίας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Νίκος Ζερίτης Η "πολιτική" της αστυνόμευσης έχει μετατοπίσει την αστυνομία από τους πολλούς στους λίγους. Αυτή η "πολιτική" έχει μετατρέψει τις κατεξοχήν εκπαιδευμένες και αρμόδιες για την αστυνόμευση δυνάμεις αλλά και την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας, ΔΙ.ΑΣ, Ο.Π.Κ.Ε, Άμεση Δράση, σε σταθερούς στόχους στερώντας αυτές απο την κοινωνία και τον πολίτη. Έχουν μετατραπεί σε σταθερούς στόχους ψυχαγωγίας για όποιον θερμοκέφαλο το επιθυμεί επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα. Η έλλειψη πραγματικής αστυνόμευσης γίνεται αισθητή από τον πολίτη καθώς και από τους ίδιους τους συναδέλφους που καλούνται να αστυνομεύσουν πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα σε κάθε βάρδια τους χωρίς να έχουν εάν χρειαστεί την έγκαιρη και απαιτητή ενίσχυση σε κάποιο σοβαρό περιστατικό αλλά και δυσανασχετώντας ο πολίτης για την αργοπορία μας”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα επιτελικά γραφεία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, η ΔΙ.ΑΣ, έχει ως βασικό στόχο το κυνήγι των αναρχικών συλλογικοτήτων. Για παράδειγμα μετά την άρον- άρον επιστροφή των δυνάμεων στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο, οκτώ ομάδες της ΔΙ.ΑΣ περιπολούν το 24ωρο στη συγκεκριμένη περιοχή. Οκτώ έχουν επιφορτιστεί τη φύλαξη του Ισραήλ και της πρεσβευτικής κατοικίας, οκτώ πρεσβείες και κτήρια στην περιοχή του Ψυχικού και της Φιλοθέης. Τέσσερις ασχολούνται με τη φύλαξη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή και τέσσερις με την ασφάλεια του ενός εκ των τριών γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Επίσης, δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη των συμβολαιογραφείων όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί.

Σε ο,τι έχει να κάνει με τις ειδικές ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας τις λεγόμενες ΟΠΚΕ που συστάθηκαν για να χτυπήσουν τη βαριά εγκληματικότητα καθώς αποτελούνται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, έχουν μετατοπιστεί και αυτές στη λογική του αρχηγείου. Υπάρχουν ημέρες που ακόμη και η μοναδική ΟΠΚΕ που περιπολεί στο κέντρο μετακινείται και λαμβάνει θέση στατικής δύναμης για την αντιμετώπιση μπαχαλάκηδων. Παράλληλα, σε μόνιμη βάση υπάρχει, μια ομάδα σταθερή στο Μαξίμου (επτά άτομα ανά βάρδια), δύο άτομα στα συμβολαιογραφεία ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και το Α.Τ Εξαρχείων υπάρχει ειδικό δρομολόγιο όπου η βάρδιες από κινητές γίνονται σταθερές και φυλάνε τους συγκεκριμένους χώρους.

Το σημείο ...μπάρμπεκιου των ΜΑΤ

Στο ίδιο μοτίβο, κινούνται καθημερινά και οι δυνάμεις των ΜΑΤ δηλαδή της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και η Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Συνολικά, περισσότερες από 20 διμοιρίες δηλαδή αριθμός των αστυνομικών που ξεπερνά τους 400, έχουν αναλάβει το ρόλο της προστασίας κτηρίων από καταδρομικές επιθέσεις και ακτιβιστικές ενέργειες αναρχικών συλλογικοτήτων. Για παράδειγμα σε κάθε 24ώρο διατίθενται οκτώ διμοιρίες για να φυλάνε το μέγαρο Μαξίμου, τέσσερις για να φυλάνε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, τουλάχιστον δύο διμοιρίες για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ενώ κατά μέσο όρο τέσσερις διμοιρίες ασχολούνται με τη φύλαξη διαφόρων υπουργείων, της βουλής και των δικαστηρίων. “Το 2015 πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μιλούσε για κατάργηση των ΜΑΤ, σήμερα 3 χρονιά μετά περισσότερες από 20 διμοιρίες την ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ απασχολούνται ανά 24ωρο προκειμένου να φυλάσσουν κυβερνητικούς και κομματικούς στόχους. Και ενώ καθημερινά αυξάνονται οι στόχοι που φυλάμε κάνεις δεν δίνει σημασία στις εκκλήσεις μας για ενίσχυση των διμοιριών οι οποίες με την αποψιλωθεί που έχουν υποστεί τα τελευταίοι χρονιά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις διάφορες εκδηλώσεις (πορείες, φύλαξη κλπ) που χρησιμοποιούνται ενώ υπάρχουν και σοβαρότατοι κίνδυνοι και για τους αστυνομικούς και για τους πολίτες όταν επιχειρούν με μειωμένη δύναμη” αναφέρει ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών Δημήτρης Καραγιαννόπουλος.

Τέλος, ειδική μέριμνα υπάρχει για το σημείο “μπαρμπεκιού” δηλαδή τη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα όπου οι μολότοφ πέφτουν βροχή. Λόγω της φωτιάς αλλά και των τραυματισμών πολλών αστυνομικών έχει ονομαστεί μεταξύ σοβαρού και αστείου σε βάρδια μπάρμπεκιου. Συνολικά για το συγκεκριμένο σημείο διατίθενται κατά μέσο όρο καθημερινά τέσσερις έως οκτώ διμοιρίες. 

protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια