Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Μολών λαβέ» το ανερχόμενο παγκόσμιο trend

Άνδρας της γαλλικής αστυνομίας εμφανίστηκε με το μήνυμα «Μολών Λαβέ» στη στολή του προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα ο άνδρας ο οποίος ανήκει στην ειδική ομάδα της
Γαλλικής αστυνομίας CRS (ειδικές δυνάμεις), εικονίζεται να φορά στη στολή του το σύμβολο της NRA και το μήνυμα «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα συνδέεται με την άκρα δεξιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σημειώνεται πως με βάση τόσο το γαλλικό δίκαιο όσο και με το καταστατικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Γαλλίας είναι παράνομη ενέργεια η αναγραφή μηνύματος ή συμβόλου που συνδέεται με πολιτική ή οικονομική κίνηση στην στολή του σώματος.

Για την ιστορία, ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας διέταξε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό με τα γαλλικά μέσα πάντως να σημειώνουν πως για αρχή προβλέπεται απλή επίπληξη προς το μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Μολών Λαβέ» το οποίο οι Σπαρτιάτες αντέταξαν στις Περσικές αξιώσεις για «Γη και ύδωρ» αποτελεί το «motto» της NRA (National Riffle Association) η οποία έχει μάλιστα παραγγείλει και κατασκευάσει όπλο στο οποίο είναι χαραγμένη στη βάση της κάνης η αρχαία ελληνική φράση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η φράση εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε προϊόντα και φαίνεται πως γίνεται το επόμενο μεγάλο παγκόσμιο trend.

Ένα σοβαρό πάντως ζήτημα είναι πως η αρχαία ελληνική φράση όλο και συχνότερα ταυτίζεται με ακροδεξιές απόψεις και θέσεις στον κόσμο, χάνοντας τόσο το νόημα όσο και το μεγαλείο που οι δύο αυτές μικρές λέξεις κουβαλούν τόσους αιώνες τώρα.

skai.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια