Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φάμπρικα πιστοποιητικών τοξικομανίας στις φυλακές Κορυδαλλού-Αποκαλύψεις για κύκλωμα ναρκωτικών [pics]


Από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας 

Αττικής, μετά την σύλληψη τριών Ελλήνων για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης, εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αττικής.
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν στις 16-4-2018, 11 μέλη της οργάνωσης. Εννέα Έλληνες και δύο Αλβανοί. Σημειώνεται ότι τέσσερα μέλη είναι ήδη έγκλειστοι Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων.

Άλλες πέντε συλλήψεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων. Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας – δωροληψίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ’ εξακολούθηση.
Κατά την έρευνα, προέκυψε ότι οι πέντε συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ένας ψυχίατρος της κλινικής των φυλακών Κορυδαλλού, ένας ψυχίατρος πραγματογνώμονας και μια γιατρός, είχαν χορηγήσει πλαστές βεβαιώσεις τοξικομανίας σε προφυλακισμένα μέλη της εγκληματικές οργάνωσης, ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου.

Ο τρόπος δράσης

Η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από τρεις πυρήνες.
Στον πρώτο πυρήνα το αρχηγικό μέλος ήταν επιφορτισμένο με τη μεταφορά-εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαίνης- MDMA ) από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Με υπαρχηγό 33χρονο Έλληνα, υπεύθυνο για την αποθήκευση των εισαγώμενων ναρκωτικών και πέντε περιφερειακά μέλη, διοχέτευαν τα ναρκωτικά σε δίκτυα πελατών.
Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από 46χρονο Έλληνα, έγκλειστο των Φυλακών, και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών.
Ο τρίτος πυρήνας ή αλλιώς Ομάδα «Οργάνωσης» ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Μάλιστα, το σπίτι 28χρονου Έλληνα, μέλους του πυρήνα είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης.
Συνδετικός κρίκος και των τριών πυρήνων ήταν 35χρονος Έλληνας, ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο 35χρονος, βοηθούμενος από τους άμεσα συνεργάτες του διακινούσε τα ναρκωτικά τόσο από την οικία του όσο και επισκεπτόμενος διάφορα νυκτερινά κέντρα.
Επιπρόσθετα λοιποί συνεργάτες του χορηγούσαν ναρκωτικά σε άτομα που συμμετείχαν σε συναντήσεις «ψυχοθεραπείας» που διοργάνωναν.

Τα ευρήματα της Ασυνομίας

Συνολικά από τις έρευνες σε 18 σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -24- κιλών
σε ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο -61- δενδρύλλια κάνναβης
-200- γραμμάρια κοκαΐνης
-250- γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα)
-15- γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια
μικροποσότητες ηρωίνης και MDMA
-12- ζυγαριές ακριβείας
-6.000- ευρώ
-9- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
-3- μοτοσυκλέτες
πλήθος κινητών τηλεφώνων
Φωτογραφίες: Astynomia.gr
newsit.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια