Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απίστευτο: Kάθετος δρόμος στην Πατησίων κοντά στο Α.Τ Κυψέλης έγινε πάρκινγκ κατασχεμένων αυτοκινήτων


Εδώ και τρεις μήνες οι ένοικοι των πολυκατοικιών, ενός ξενοδοχείου καθώς και οι καταστηματάρχες επί της οδού Θήρας στο κέντρο της Αθήνας ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη. 


Μέχρι χθες, τουλάχιστον νόμιζαν ότι το μοναδικό κι αξιόλογο αξιοθέατο της γειτονιάς τους, ήταν ο  νεογοτθικός πύργος μέσα σ’ έναν πυκνό, εγκαταλελειμμένο κήπο, ο «Πύργος της οδού Θήρας».
 Όμως ο πύργος έχει πάψει πλέον να μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους κι υπάρχει λόγος για αυτό.
Λίγα νούμερα πιο κάτω, στον αριθμό 17, εκεί όπου βρίσκεται το Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης, ο δρόμος είναι ακινητοποιημένος από ένα σωρό ακινητοποιημένα οχήματα, όπως μαρτυρά ο φωτογραφικός φακός.
 Όχι, δεν τελείωσαν τα καύσιμα τους, ούτε οι οδηγοί  αναγκάστηκαν να τα παρατήσουν καταμεσής του δρόμου. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι η οδός Θήρας κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει κι ένα πολύ ωραίο σημείο για να παρατήσουν στη μέση του δρόμου τα κατασχεμένα από την αστυνομία οχήματα.

Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, όπως άλλωστε φαίνεται κι από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει το 
protothema.gr.
Οι αρμόδιοι του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης θα πρέπει να κατέληξαν σε αυτή την απόφαση έπειτα από ατελείωτες συζητήσεις με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προσπαθώντας να εξηγήσουν στα ανώτερα στελέχη της ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει ένας δρόμος και να μετατραπεί σε πάρκινγκ κατασχεμένων αυτοκινήτων.
Καταρχάς η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά κάτοικοι και τουρίστες δεν συνάδει με την εικόνα μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.
 Σε ποια άλλη πόλη της Ευρώπης σφραγίζεται ένας κεντρικός δρόμος για να γίνει χώρος στάθμευσης κατασχεμένων οχημάτων;
Σωστά μαντέψατε, πουθενά δεν συμβαίνει αυτό, με εξαίρεση ενδεχομένως κάποια υποανάπτυκτα κράτη, αλλά κι εκεί δεν είμαστε σίγουροι αν θα συναντήσουμε παρόμοιες εικόνες.

parkingsd1
parkingsd2
parkingsd3
 Μια καθημερινή κατάσταση που δημιουργεί αν μη τι άλλο σύγχυση και μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων , στους ένοικους ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται επί της οδού Θήρας αλλά και στις δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι υπεύθυνοι του Τμήματος Ασφάλειας Κυψέλης χωρίς να ενημερώσουν τον κόσμο προχώρησαν με το έτσι θέλω στο κλείσιμο του δρόμου.
« Το κακό είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν, όταν οι υπεύθυνοι του Α.Τ ξεκίνησαν να κλείνουν τον δρόμο μετά την δύση ηλίου κι για λόγους ασφάλειας», αναφέρει στο protothema.gr ένας κάτοικος.

«Στη συνέχεια όμως ο δρόμος έκλεισε οριστικά επειδή έκριναν ότι θα τον κάνουν πάρκινγκ για κατασχεμένα αυτοκίνητα και μηχανές», προσθέτει. 
 Τώρα μένει να δούμε, αν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αποδοκιμάσουν τις συγκεκριμένες εικόνες ώστε να δώσουν εντολή να ανοίξει ο δρόμος, διευκολύνοντας κατοίκους και περαστικούς…

parkingsd4
parkingsd5
protothema.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια