Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eρώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού με Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η Διαμάντω Μανωλάκου, η Λιάνα Κανέλλη, ο Χρήστος Κατσώτης και ο Σταύρος Τάσσος ρωτούν τον υπουργό Ναυτιλίας για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού με Πανελλήνιες εξετάσεις.

 
 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε δηλώσεις του, σχετικά με την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού με Πανελλήνιες εξετάσεις, είπε: “Και κυρίως, εκεί που πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή παρέμβαση, είναι η αξιοκρατία στον συγκεκριμένο χώρο. Για παράδειγμα, επιτέλους, δεν μπορεί να είναι η Αστυνομία, να έχει μπει – και πολύ σωστά – η Πυροσβεστική στις πανελλήνιες εξετάσεις και να μην μπει το Λιμενικό. Μόνο έτσι θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα των στελεχών. Πρέπει να κάνουμε τομές”.

Η κυβέρνηση με την ψήφιση τον Νοέμβρη 2017, του νόμου 4504, καθιέρωσε τον τρόπο εισαγωγής στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος, με προεδρικό διάταγμα, κατόπιν πρότασης των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ρυθμίζονταν οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος, της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε, είχε την υποχρέωση να εκδώσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα μέχρι τις 31/01/2018, για να υπάρξει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, στις παραπάνω σχολές με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ωστόσο με ευθύνη της κυβέρνησης, η έκδοση του προεδρικού διατάγματος δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί και για το φετινό ακαδημαϊκό έτος, η εισαγωγή μαθητών στις σχολές του Λιμενικού Σώματος, μέσω διαγωνισμών και όχι με την  διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Ποιοι ήταν οι λόγοι που η κυβέρνηση δεν έκδωσε το προεδρικό διάταγμα στα χρονικά όρια που προέβλεπε ο νόμος 4504/17.

Πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει το προεδρικό διάταγμα, για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος.

 

Οι Βουλευτές

 

Διαμάντω Μανωλάκου

Λιάνα Κανέλλη

Χρήστος Κατσώτης

Σταύρος Τάσσος


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια