Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρελθόν θα αποτελεί από Σεπτέμβρη το πράσινο λουκέτο στον Chrome! Πώς θα καταλαβαίνουμε πλέον ότι μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής;


Το πράσινο λουκέτο στον Chrome θα αποτελεί παρελθόν από το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Google.

Πώς θα καταλαβαίνουμε, όμως, ότι μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής και γιατί η Google προχωρά σε αυτήν τη μεγάλη αλλαγή;

Σε ένα επίσημο blog spot ανακοίνωσε η Google πως σταματά η ένδειξη ασφάλειας HTTPS, καθώς ο δείκτης «Secure» θα εξαφανιστεί απ’ το Σεπτέμβρη.

Η έκδοση 69 του Chrome, η οποία θα κυκλοφορήσει από το φθινόπωρο, δεν θα έχει την ένδειξη «Secure» στις ιστοσελίδες μαζί με το χαρακτηριστικό πράσινο «λουκέτο». Η εταιρεία Google προχωρά στις συγκεκριμένες αλλαγές προκειμένου να ασκήσει πίεση στους developers να υιοθετήσουν το πρότυπο HTTPS, όμως επειδή χρησιμοποιείται από τις περισσότερες ιστοσελίδες πλέον δεν έχει νόημα ύπαρξης στον Chrome.


Από την έκδοση 70 του Chrome, προκειμένου οι χρήστες να αποτρέπονται από την αποστολή δεδομένων μέσω συνδέσεων HTTP, κάθε φορά που θα καλούνται να χρησιμοποιήσουν φόρμες εισαγωγής στοιχείων σε μη ασφαλή websites, θα λαμβάνουν την παρακάτω ειδοποίηση:

«Δεδομένου ότι θα ξεκινήσουμε να μετατρέπουμε όλες τις σελίδες HTTP ως μη ασφαλείς, θα προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση κατάργησης των θετικών δεικτών ασφαλείας του Chrome, ώστε η προεπιλεγμένη κατάσταση μη ετικετών να είναι ασφαλής. Το Chrome θα το πραγματοποιήσει με την πάροδο του χρόνου και θα ξεκινήσει αφαιρώντας την κατάργηση της διατύπωσης «Secure» και του HTTPS το Σεπτέμβριο του 2018» σημείωσε η διαχειρίστρια προϊόντων ασφαλείας του Chrome, Emily Schechter.


Πηγές: itechnews.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια