Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιοι συνδικαλιστοπατέρες ενοχλήθηκαν με το ρεπορτάζ του bloko.gr για την επικαρπία από τις αστυνομικές φυλάξεις

Ήταν αναμενόμενο. Οι έχοντες και κατέχοντες τον ... οίστρο αστυνομικοί συνδικαλιστές ενοχλήθηκαν σφόδρα από το ρεπορτάζ του bloko.gr  στις 3 Μαΐου και με
τίτλο "Αστυνομικοί συνδικαλιστές χάνουν τον ύπνο τους μετά τη δολοφονία Παπαχρήστου - Στον αέρα η "επικαρπία" των συνοδειών;".

Χθες, στη γιορτή για την ονομαστική εορτή του αρχηγού της αστυνομίας, στον 6ο όροφο που βρίσκεται το γραφείο του κ. Τσουβάλα, τίμησαν ως είθισται με την παρουσία τους για να εκδράσουν τις ευχές τους, σχεδόν το σύνολο των διακεκριμμένων συνδικαλιστών των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών των αστυνομικών.

Μόνο δύο όμως έαναν εμφανώς και ιδιαίτερα αισθητή την ενόχληση τους για το επίμαχο ρεπορτάζ. Γιατί άραγε; Οι συγκεκριμένοι δύο συνδικαλιστές ακούστηκαν πολλές φορές να μιλούν ή να υποκρίνονται ότι μιλούν στα τηλέφωνα κι έλεγαν με στόμφο στον υπαρκτό ή ανύπαρκτο συνομιλητή τους, στον έναν πως "σου στέλνω 5" και στον άλλο "σου στέλνω 10", με τρόπο, λόγο και κινήσεις ώστε να γίνουν αντιληπτά από τον επίσης παρόντα υποφαινόμενο.

Γιατί όμως μόνο ο κ. Ντούμας και ο κ. Μαυροειδάκος ενοχλήθηκαν από το δημοσίευμα και μάλιστα τόσο σφόδρα; Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως το δεξί χέρι του Παπαχρήστου, ήταν ένας άλλος εκαμίτης, απότακτος αυτός, ο οποίος είναι συγγενείς του κ. Μαυροειδάκου. Ήταν αυτός που "πρωταγωνίστησε" το 2005 μεταξύ άλλων πρώην και τότε αστυνομικών στην πολύκροτη υπόθεση έκπτωσης  του πατριάρχη Ειρηναίου από τον θρόνο του στην Ιερασουλήμ. Ειρήσθω εν παρόδω, πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι έγκριτες πηγές είχαν υποστηρίξει τότε ότι το διακύβευμα για την δυναμική παρουσία των αστυνομικών ήταν ένα ποσό της τάξης των 500.000.000 δραχμών. Άγνωστο τι συνέβει μ' εκείνη τη δικογραφία.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι μέσω των δύο ξάδελφων Μαυροειδάκων, ειδικά μετά τη διοικητικού χαρακτήρα παρεμβατικότητα του σωματείου των φρουρών στα τεκταινόμενα της ομάδας ΔΙΑΣ, ανοίχτηκε ένας δίαυλος παροχής αστυνομικών με αντιμίσθια, προς μεγαλοσχήμονες της οικονομικής ελίτ και όχι μόνο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως Παπαχρήστος και Μαυροειδάκος (ο απότακτος) άνοιξαν τις πόρτες του κ. Πατέρα ώστε έκτοτε, ή όπως τουλάχισον ακούστηκαν να κομπορημονούν οι δύο κορυφαίοι του σωματείου των φρουρών, ο εφοπλιστής υπήρξε ο άνθρωπος που υπήρξε τακτικός χορηγός για την επίλυση προβλημάτων ων αστυνομικών της ΔΙΑΣ, ενώ δθα μέσω αυτού και του Παπαχρήστου, είχαν πρόσβαση και σε άλλες εφοπλιστικές όπως και μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου. Επαναλαμβάνουμε, οι ίδιοι τα έλεγαν στα διάφορα καφέ του Κολωνακίου και όχι μόνο.

Ως bloko.gr δεν μπορούμε να ξέρουμε που ξεκινά και που σταματά η αλήθεια. Αυτό φανταζόμαστε είναι δουλειά του αρχηγείου και των εσωτερικών υποθέσεων. Ούτε φυσικά ψέγουμε τον οποιονδήποτε αστυνομικό επιζητά μια δεύτερη απασχόληση για να συμπληρώσει τον αποφλοιωμένο μισθό του. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι εάν ισχύουν οι πληροφορίες, η διαμεσολάβηση και μάλιστα αντί οποιουδήποτε είδους ή τιμήματος υπεργολαβικής αντιμισθίας. δεν είναι ούτε νόμιμη, ούτε ηθική.   

Αυτό που ξέρουμε επίσης, είναι πως μόνο αυτοί μεταξύ πολλών άλλων συνδικαλιστών, έκαναν αισθητή χθες την ενόχληση τους και φρότισαν να την διατρανώσουν με σχετλιαστικό καγχασμό. Γιατί άραγε;



του Γιώργου Καραϊβάζ



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια