Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας Αμελής οδηγός και ένας... Επαγγελματίας αστυνομικός στην Αττική Οδό

Ακολουθεί πραγματικό περιστατικό: Οδηγός κινείται με το αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό, μεσημέρι Δευτέρας. Βλέπει στον καθρέπτη ένα περιπολικό. Το περιπολικό φθάνει σταδιακά
ακριβώς πίσω από το ΙΧ, πλησιάζει από την πλευρά του οδηγού και μετά πάλι από πίσω. Τότε με ηχητικά σήματα οι αστυνομικοί κάνουν νόημα στον οδηγό του ΙΧ να σταματήσει δεξιά.

Ο οδηγός υπακούει, ακινητοποιεί το όχημα, κατεβάζει τα παράθυρα, σβήνει τον κινητήρα και αφήνει το κλειδί επάνω στο ταμπλό.

Ένας από τους αστυνομικούς πλησιάζει από την πλευρά του συνοδηγού, ευγενής, μιλά στον πληθυντικό και ζητά τα έγγραφα τού αυτοκινήτου και το δίπλωμα.

Ο πολίτης χωρίς δεύτερη κουβέντα αναφέρει στον αστυνομικό ότι δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ και δίνει στον αστυνομικό όλα τα υπόλοιπα έγγραφα. Ο ένστολος απομακρύνεται, κάνει τον έλεγχο και συμπληρώνει το δελτίο παραβάσεων.
Με την ίδια, αρχική, ευγένεια ενημερώνει τον οδηγό πως μπορεί να περάσει τον έλεγχο του ΚΤΕΟ μέσα σε δέκα ημερολογιακές ημέρες και έτσι να μειωθεί το ποσό.

Ο οδηγός υπογράφει την κλήση και κάπου εδώ τελειώνει η ιστορία.

Παρατηρήσεις:

- Ο τροχονόμος ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν έχασε την ευγένειά του και δεν επιχείρησε να επιδείξει δύναμη και εξουσία.

- Αν και διστακτικός, τα πρώτα δευτερόλεπτα, αντιλήφθηκε άμεσα το κλειδί του οχήματος στο ταμπλό, είδε ότι ο οδηγός είχε τα χέρια επάνω στο τιμόνι.

- Φρόντισε να ενημερώσει γρήγορα τον πολίτη πως έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μικρότερο πρόστιμο, εάν περάσει άμεσα (εντός δέκα ημερών) τον έλεγχο του ΚΤΕΟ. Η αλήθεια είναι πως η στάση του ήταν καθησυχαστική

ΥΓ: Όλα αυτά οφείλονται στην προσωπικότητα του τροχονόμου, στις οδηγίες του διοικητή του και στη συμπεριφορά του ελεγχόμενου...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;

Μην αμελείτε τον έλεγχο του ΚΤΕΟ (για το ασφαλιστήριο δεν το συζητάμε...)

Μανώλης Ασαριώτης
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια