Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγρίνιο: Χωρίς στολές οι εθελοντές πυροσβέστες

Το καλοκαίρι πλησιάζει, η αντιπυρική περίοδος εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει και ευχή όλων είναι η φετινή θερινή περίοδος να μην μας επιφυλάσσει τις πυρκαγιές των προηγούμενων ετών.
Βέβαια με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα καθώς οι προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι είναι δυσοίωνες. Από τη μία οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να καταγράψει ο υδράργυρος και από την άλλη οι ισχυροί άνεμοι –σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς- αναμένεται να αποτελέσουν ένα εκρηκτικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο «κοκτέιλ» για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ως γνωστόν, πολύτιμη βοήθεια για τους πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς, αποτελούν οι εθελοντές πυροσβέστες. Άνθρωποι οι οποίοι αφιερώνουν από τον χρόνο τους δίχως οικονομικά οφέλη για να προστατέψουν τον φυσικό μας πλούτο. Πως όμως η πολιτεία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους αυτούς;


Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελίες που δέχθηκε η «Σ» το αθάνατο ελληνικό δημόσιο, έδειξε για μία ακόμη φορά το… σκληρό του πρόσωπο, καθώς την περασμένη Τετάρτη 2 Μαΐου οι 20 για φέτος εθελοντές πυροσβέστες που θα ριχτούν στη μάχη του φετινού δύσκολου καλοκαιριού, στο πλευρό των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Αγρινίου, έλαβαν τις ταυτότητες και την σχετική πιστοποίηση περνώντας επιτυχώς τις προβλεπόμενες εξετάσεις, ωστόσο ενημερώθηκαν πως για την ώρα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν καθώς δεν υπάρχουν στολές για τους χορηγηθούν!

Η «Σ» επικοινώνησε με την τοπική ηγεσία της πυροσβεστικής, η οποία επιβεβαίωσε τα παραπάνω, αναφέροντας ότι είναι θέμα του αρχηγείου. Μάλιστα και πέρσι υπήρξαν καθυστερήσεις ως προς την προμήθεια και χορήγηση στολών, ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστο πότε θα δοθούν.
«Δεν μπορούμε να πάμε για κατάσβεση πυρκαγιάς με αθλητικά παπούτσια και φόρμες. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και να ριχτούν στη μάχη» δήλωσε μεταξύ άλλων στη «Σ» εθελόντρια.

Εν έτη 2018 είναι τραγικό να μιλάμε ακόμη για τα αυτονόητα και πόσο μάλλον για ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν αυτό. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια