Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ συνδέουν το δέμα-βόμβα κατά του Λουκά Παπαδήμου με ομάδα ενόπλων

Σημαντικά ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να συνδέουν την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας με δέμα-βόμβα κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με την απόπειρα απόδρασης -τον
Φεβρουάριο του 2016- με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο που δίνει μία νέα διάσταση στον χώρο του «αντάρτικου πόλης», αφού αποκαλύπτει και επαφές μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» ή άλλων αντιεξουσιαστών και του «Επαναστατικού Αγώνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα από τα πρόσφατα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που στάλθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την δράση των ενόπλων οργανώσεων, προκύπτει ότι οι υπογραφές σε 5-6 πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του 28χρονου Κωνσταντίνου Γιατζόγλου (σσ.:είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην οδό Αλκιβιάδου στο κέντρο της Αθήνας) που κατηγορείται ως αποστολέας του δέματος-βόμβα στον κ. Παπαδήμο, έχουν γραφεί από το σημαντικό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», Πόλα Ρούπα.

Ακόμη, σύμφωνα με άλλο πόρισμα διαπιστώνεται ότι τουλάχιστον πέντε κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του 28χρονου είναι ακριβώς ίδια με αυτά που βρέθηκαν στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη σε έρευνα, λίγο μετά την σύλληψή της, τον Ιανουάριο του 2017. Σ

Σύμφωνα με δικαστικές αρχές «το εύρημα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει σχέσεις της Πόλας Ρούπα με τον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου και αναρχικών που κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση με το ελικόπτερο. Με βασικό σενάριο ότι τα ανευρεθέντα κλειδιά θα άνοιγαν την κλειδαριά σε κατοικία-κρησφύγετο μετά την φυγή από τις φυλακές του Νίκου Μαζιώτη και μελών των «Πυρήνων», οι οποίοι είχαν τότε συντάξει κείμενο όπου παραδέχονταν ότι θα έφευγαν και αυτοί με το ελικόπτερο.

Εξετάσθηκε και πάλι το ενδεχόμενο ο 28χρονος Κ. Γιατζόγλου να ήταν ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο σχέδιο της απόδρασης, όπως επίσης εάν είναι αυτός που παρέλαβε με ταξί από την Πάρνηθα η Πόλα Ρούπα, μετά την αποτυχία του εγχειρήματος και την αναχώρησή της από την Θήβα. Χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί με σαφή μαρτυρία. 

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως είχε αποκαλυφθεί πως ο 28χρονος είχε χρηματοδοτηθεί με περίπου 4.000 ευρώ από ποσά που κατατίθεντο στο λογαριασμό του από συγγενείς κρατουμένων ποινικών και αντιεξουσιαστών. Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη φθάσει τους 28 ενώ φαίνεται να έχουν υπάρξει ενδείξεις για τον κρατούμενο που έχει δώσει τις σχετικές εντολές για την μεταφορά των ποσών. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν κληθεί να απολογηθούν γι αυτά τα νέα δεδομένα οι αναφερόμενοι αντιεξουσιαστές.


Σημειώνεται ότι τα νεώτερα στοιχεία και η δικογραφία που σχηματίζεται τώρα και συνδέει τον «Επαναστατικό Αγώνα» και μέλη των «Πυρήνων» στο σχέδιο απόδρασης με το ελικόπτερο και ίσως και άλλες έκνομες ενέργειες, έρχεται σε μία στιγμή που υπάρχει «σύγκρουση» της Πόλας Ρούπα, του Νίκου Μαζιώτη και άλλων αναρχικών, κυρίως από τους «Πυρήνες». 

tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια