Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεκρώνουν τα πάντα στην Λέσβο -Το κάλεσμα των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων

Διαδήλωση στην πλατεία Σαπφούς, εκεί όπου προ ημερών είχαν συγκεντρωθεί οι μετανάστες απο την Μόρια και είχαν δημιουργηθεί και σοβαρά επεισόδια με «αγανακτισμένους», οργανώνει το
συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου.
Το συντονιστικό καλεί όλους τους κατοίκους της Λέσβου να δώσουν το παρών, ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ειρηνικά και πολιτισμένα... προς το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Το κείμενο της πρόσκλησης στη διαδήλωση αναφέρει και τα αιτήματα των κατοίκων, που αφορούν την αποσυμφόρηση του νησιού από τους πρόσφυγες που παραμένουν στην Μόρια, αλλά και την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ.
«Εφτασε η ώρα που οι κάτοικοι, οι φορείς και οι επαγγελματίες της Λέσβου, ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να διαμαρτηρηθούν και να απαιτήσουν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου», ότι πρέπει επιτέλους η Λέσβος να βρει άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα και επί προσθέτως να μην γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24%», σημειώνουν. 
Από το πρωί σήμερα, πάντως,  τα πάντα στη Λέσβο νεκρώνουν, αφού τα πάντα θα είναι κλειστά.
Στο πλευρό της Λέσβου και οι κάτοικοι και οι φορείς της Χίου και της Λήμνου, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στη σημερινή διαμαρτυρία των κατοίκων της Λέσβου.
Το «Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου» καλεί όλους τους κατοίκους της Λέσβου να βρεθούν το απόγευμα στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν ειρηνικά και πολιτισμένα πορεία προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοποιήσει στις 19:30 την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.



iefimerida.gr 
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια