Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς μια γυναίκα μπορεί να προστατευτεί από το διαβήτη κύησης;


Μια γυναίκες έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει διαβήτη κύησης κατά την εγκυμοσύνη, όπως αναφέρει νέα έρευνα, αν είναι σε καλή φόρμα.

Ερευνητές που παρακολούθησαν 1.300 γυναίκες ανακάλυψαν ότι υψηλά επίπεδα φόρμας πριν την εγκυμοσύνη συνδέθηκαν με μείωση 21% του διαβήτη κύησης. Τα ευρήματα δείχνουν ότι γυναίκες θα πρέπει να σκέφτονται να βρουν τη φόρμα τους πριν τη σύλληψη, σύμφωνα με ερευνητές από την Αϊόβα.

Η ερευνήτρια Kara Whitaker, δήλωσε ότι οι γυναίκες είναι πολύ προσεκτικές κατά την εγκυμοσύνη με αυτά που τρώνε και με την άσκηση που κάνουν. Η έρευνα έδειξε ότι θα πρέπει να ασχολούνται με αυτές τις υγιεινές συμπεριφορές και πριν συλλάβουν.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ο διαβήτης κύησης αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μετά τον τοκετό.

Πριν συλλάβει μια γυναίκα μπορεί να βρεθεί σε φόρμα κάνοντας τουλάχιστον 150 λεπτά μέτρια έως έντονη άσκηση (30 λεπτά την ημέρα για 5 εβδομάδες), δήλωσε η Whitaker. Το έντονο περπάτημα θα μπορούσε να αποτελέσει μέτρια σωματική δραστηριότητα, ενώ το τρέξιμο έντονη.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 25 ετών από 1.333 γυναίκες. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο «Medicine & Science in Sports & Exercise».


Πηγές: iatronet.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια