Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Τεράστιες οι ευθύνες Τόσκα για ανομία και έξαρση εγκληματικότητας


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη νέα άρνηση -για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα- του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, να προσέλθει στη Bουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για την ανομία στα Εξάρχεια, αλλά και την απροθυμία προσδιορισμού, εδώ και τρεις μήνες, της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξαρση της εγκληματικότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τόσκας δεν απαλλάσσεται από τις τεράστιες ευθύνες του για την ανομία και την έξαρση της εγκληματικότητας με το να αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στους βουλευτές. Και η Κυβέρνηση, αντί να καταφεύγει σε αήθεις κατηγορίες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας ότι δήθεν βρίσκεται πίσω από εκδηλώσεις βίας, όπως εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ας σταματήσει να αποπροσανατολίζει τους πολίτες και ας φροντίσει να αποκαταστήσουν άμεσα, όπως οφείλει, το νόμο και την τάξη στη χώρα».

Πλήρης Δήλωση

«Για τρίτη συνεχόμενη Πέμπτη, ο κ. Τόσκας εφευρίσκει προφάσεις για να μην προσέλθει στην επίκαιρη ερώτηση που έχουμε καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες των κατοίκων των Εξαρχείων για την έξαρση των φαινομένων ανομίας στην περιοχή τους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μετά και την απαράδεκτη απόπειρά του να δικαιολογήσει τον Ρουβίκωνα, την ώρα που μέλη του εισβάλλουν στο ΣτΕ, με στόχο να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, και απειλούν ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, να γνωρίζει ότι θα επιμένουμε μέχρι να λάβουμε πειστικές απαντήσεις. Γιατί η Κυβέρνηση επιδεικνύει σκανδαλώδη ανοχή σε ομάδες που ασκούν βία και τρομοκρατία; Γιατί δεν αφήνει τις αστυνομικές δυνάμεις ελεύθερες να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα ανομίας εντός των Εξαρχείων; Γιατί προτιμά να αφήνει ομήρους τους κατοίκους της περιοχής, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες τους;

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για την ανομία και την έξαρση της εγκληματικότητας είναι τεράστιες. Ας έχει, λοιπόν, υπόψη του ότι με το να αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στους βουλευτές δεν απαλλάσσεται ούτε από τις ευθύνες του, ούτε από τις συνέπειες των επιλογών του.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, έχουν αποδεδειγμένα θέσει σε αμφισβήτηση την τήρηση του νόμου και της τάξης. Αντί, λοιπόν, να καταφεύγουν σε αήθεις κατηγορίες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας ότι δήθεν βρίσκεται πίσω από εκδηλώσεις βίας, όπως εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ας σταματήσουν να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και ας φροντίσουν, επιτέλους, να αποκαταστήσουν άμεσα τον νόμο και την τάξη στη χώρα».

 

 


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια