Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γυμνάζεστε; Καλά κάνετε! Ωφελεί (και) το παιδί σας!



Η γυμναστική ενισχύει τη μνήμη, την παραγωγικότητα και την ικανότητα λήψης αποφάσεων, λόγω της αύξησης των επιπέδων οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Μια νέα γερμανική έρευνα υποστηρίζει, ωστόσο, ότι οι γονείς που γυμνάζονται μπορούν να κάνουν εξυπνότερα παιδιά και γενικότερα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη των απογόνων τους.

Η έρευνα έγινε σε ποντίκια και απέδειξε ότι η άσκηση ενισχύει τη νοημοσύνη των απογόνων λόγω των αλλαγών που προκαλεί στο DNA του σπέρματος του πατέρα.


Πιο συγκεκριμένα, τα ενεργά ποντίκια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν απογόνους με βελτιωμένες ικανότητες μάθησης, ενώ παράλληλα ενσωματώνουν καλύτερα και περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με αυτά που έχουν περιορισμένη κίνηση, αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης με επικεφαλής τον καθηγητή André Fischer, από το Γερμανικό Κέντρο Νευροεκφυλιστικών Ασθενειών.

«Όσοι γυμνάζονται βοηθούν τον εγκέφαλό τους να εξελιχθεί περισσότερο, βελτιώνοντας τη σύνδεση των νευρώνων τους. Κατ’ επέκταση, αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να κάνουν εξυπνότερα παιδιά», εξηγεί ο καθηγητής Fischer.

Τα πορίσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Cell Reports».


Πηγή: onmed.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια