Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τζανακόπουλος για «Ρουβίκωνα» και βία: «Άλλο το γιαούρτι, άλλο το μαχαίρι - Ο Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός»

Στον διαχωρισμό της βίας προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, 

αναφερόμενος τόσο στην καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Συμβούλιο της Επιρκατείας όσο και στη φασιστική επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
«Άλλο πράγμα το γιαούρτι, άλλο πράγμα το μαχαίρι», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Τώρα». 
«Καταδικαστέα και τα δύο περιστατικά, αλλά διαφορετικής έντασης, τόνισε.
«Δεν μπορούμε να λειτουργούμε συμψηφιστικά. Η βία κλιμακώνεται. Δεν την εξισώνουμε. Από τη μεριά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως καταδικάστηκε η επίθεση στο ΣτΕ. Ακόμη και το Ποινικό Δίκαιο αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο την ύβρη από την ανθρωποκτονία», τόνισε και εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «συγκαλύπτει φασιστικές και ακροδεξιές ενέργειες».
«Η κυβέρνηση προσπαθεί αν φωτίσει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δυνάμεων του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν από τη ΝΔ. Και πολλά μεταξύ των κοινωνικών δυνάμεων που εκπροσωπούμε και αυτών που εκπροσωπεί η ΝΔ», είπε.
«Ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός. Ακροδεξιούς στεγάζει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Μητσοτάκης», πρόσθεσε.
«Όταν η βία προέρχεται από την ακροδεξιά, υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Δεν τολμά καν να πει καν ότι υπάρχουν φασιστικές επιθέσεις. Αυτός επιλέγει τον διχαστικό λόγο και προσπαθεί να συγκαλύπτει τη μία μεριά του προβλήματος, λέγοντας ότι η βία προέρχεται από την Αριστερά», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Τα περιστατικά βίας πάντα  μας προβληματίζουν αλλά δεν διστάζουμε να εκφράσουμε την καταδίκη μας γι’ αυτά. Η μία πλευρά, αυτή της ΝΔ, είναι αυτή που φοβάται να πει κάθε φορά από πού προέρχεται η βία και ποιος ευθύνεται».
Χαρακτήρισε «κωμικό» τον σεναριολογικό οίστρο αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών: «Η εκλογολογία είναι το καταφύγιο του πολιτικά ηττημένου. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».
newpost.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια