Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλα όσα κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι!


Προσπαθούμε σε όλη μας ζωή και αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά.

Ωστόσο, πολλές φορές, το άγχος δεν μας αφήνει να σκεφτούμε. Έχουμε στο κεφάλι μας πιθανά σενάρια καταστροφής, φοβόμαστε πως τίποτα δεν θα πάει καλά… Και την ίδια στιγμή μπορεί να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να τα καταφέρνουν χωρίς κόπο και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.

Λοιπόν, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Το δεύτερο βήμα είναι να δούμε όντως τι κάνουν εκείνοι σωστά και ίσως να πάρουμε μερικές ιδέες. Όπως αυτές που θα διαβάσετε παρακάτω:

Όσο ζούμε μαθαίνουμε

Δεν έχει σημασία πόσα έχουμε μάθει και πόσα έχουμε καταφέρει. Η μάθηση δεν σταματάει ποτέ και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να βλέπουμε παντού τις πιθανότητες να μάθουμε κάτι καινούργιο.

Προσπαθούμε να μοιράζουμε χαρά

Δεν είναι δύσκολο στη θεωρία και δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο στην πράξη. Ένα χαμόγελο, ακόμα και στις δύσκολες μέρες και μία όμορφη κουβέντα σε ένα συνάνθρωπό μας θα του φτιάξουν το κέφι και θα μας δώσουν δύναμη για να αισθανόμαστε κι εμείς καλύτερα.

Έχουμε ανοιχτό μυαλό

Οι άνθρωποι που είναι πετυχημένοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με κλειστά μυαλά… δεν πας πουθενά. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και ανθρώπους και να μη χάνουμε ευκαιρία να βλέπουμε (και να εκτιμούμε) πόση έμπνευση υπάρχει γύρω μας.

Ξέρουμε, όμως, να λέμε και όχι

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα όριά μας και πότε κάτι θα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για εμάς. Ή, εναλλακτικά, αν οι αρνητικές συνέπειες δεν δικαιολογούν το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σταματήσουμε να σπαταλούμε το χρόνο μας με άτομα και καταστάσεις που δεν μας αφήνουν να είμαστε ελεύθεροι.


Κάνουμε ερωτήσεις

Ρωτάμε συνεχώς πράγματα. Αν δεν καταλαβαίνουμε κάτι, δεν είναι ντροπή να ρωτήσουμε. Αν χρειαζόμαστε περισσότερες εξηγήσεις, το λέμε. Αν έχουμε κάτι να πούμε, επειδή διαφωνούμε, το εκφράζουμε ευγενικά. Ρωτάμε, όμως, και τον εαυτό μας, όπως και τους κοντινούς μας ανθρώπους για κριτική πάνω στο έργο μας. Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας;

Γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας

Και, το πιο σημαντικό, αναγνωρίζουμε ότι το να έχουμε δύναμη η οποία καταπιέζει ή χρησιμοποιεί άλλους… δεν είναι σημάδι δύναμης. Η αληθινή δύναμη έρχεται από μέσα μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Στηριζόμαστε στον εαυτό μας και δεν ρίχνουμε τις ευθύνες μας στους άλλους.

Παν μέτρον άριστον

Δεν γίνεται να τα καταφέρουμε όλα μαζί. Χρειαζόμαστε και ένα διάλειμμα. Μερικές φορές χρειαζόμαστε βοήθεια και δεν είναι ντροπή να τη ζητήσουμε. Δεν είναι σωστό να το παρακάνουμε, επειδή αυτό είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την ψυχική μας υγεία, αλλά και για τον οργανισμό μας. Οι αληθινά επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά πότε πρέπει να σταματήσουν, να πάρουν μια ανάσα και να σκεφτούν.


Πηγή: iatronet.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια