Ανήλικος δραπέτης με έξι καταδίκες συνελήφθη στον Πύργο

Επί έξι μήνες αναζητούσαν οι αρχές έναν ανήλικο που είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου όπου κρατούνταν και τελικά οι αστυνομικοί της Ασφαλείας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του στον Πύργο και να τον συλλάβουν.

Σε βάρος του 17χρονου τσιγγάνου είχαν εκδοθεί όχι μια ή δυο, αλλά έξι καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες κλοπές από το Τριμελές και το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηλείας κι έτσι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας στον οποίο οδηγήθηκε διέταξε τον επανεγκλεισμό του στο ίδρυμα από το οποίο είχε δραπετεύσει.

Ρεκόρ στις καταδίκες είχε και ένας 46χρονος φυγόποινος ο οποίος συνελήφθη στα Γιαννιτσά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πέλλας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολικά ποινή φυλάκισης 16 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 39.400 ευρώ, την οποία θα εκτίσει μετά την εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών να οδηγηθεί στις φυλακές.


tempo24.news
_