Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι αλλάζει στο σώμα μιας γυναίκας μετά τη γέννα;


Αφού περάσει το πρώτο διάστημα μετά τον ερχομό του μωρού στο σπίτι και έχουμε καταφέρει να βρούμε λίγο τις ισορροπίες μας, αρχίζουμε να ασχολούμαστε και με τον εαυτό μας.

Όχι σπουδαία πράγματα, γιατί η φροντίδα του μωρού είναι πολύ απαιτητική δουλειά, αλλά κάνουμε κάποιες προσπάθειες. Και τότε συνειδητοποιούμε -στην πράξη- ότι έχουν επέλθει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές.

Από τις πιο συχνές που παρατηρούνται -γιατί κάθε εγκυμοσύνη και ανάκαμψη είναι διαφορετική- είναι οι ακόλουθες:

Η κοιλιά μας δεν θα είναι ποτέ η ίδια

Για την ακρίβεια οι μύες της κοιλιάς μας δεν θα είναι ξανά οι ίδιοι. Ο διαχωρισμός των κοιλιακών μυών συχνά οδηγεί στην εμφάνιση αυτού που ονομάζεται «μούμια κοιλιά» ή απλά flab. Αν και ορισμένα προγράμματα γυμναστικής υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι μόνο μέσω χειρουργικής επέμβασης μπορεί να υπάρξει «αποκατάσταση».

Τα μαλλιά μας ίσως δεν θα είναι ποτέ τα ίδια

Η απώλεια μαλλιών δεν είναι κάτι άγνωστο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όμως και μετά τη γέννηση του μωρού, παρατηρούνται διάφορες αλλαγές στην ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής. Πολλές μητέρες έχουν αναφέρει ότι τα μαλλιά τους δεν είναι τα ίδια, ειδικά η υφή και το πάχος, ενώ άλλες έχουν παρατηρήσει και κάποιες γκρίζες τρίχες.

Η ουροδόχος κύστη είναι πιο… ευαίσθητη

Μετά την εγκυμοσύνη, πολλές μητέρες έχουν αναφέρει ότι έχουν ένα αίσθημα ακράτειας. Τρέχουν κάθε τρεις και λίγο στην τουαλέτα, χωρίς στην ουσία πάντα να έχουν αυτή την ανάγκη.

Τα πόδια διατηρούν το πρήξιμο

Την περίοδο της εγκυμοσύνης τα πόδια μας πρήζονται και σπάνια μπορούμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας παπούτσια. Το πρήξιμο όμως φαίνεται ότι παραμένει και μετά τον τοκετό. Ακόμα όμως και αν υποχωρήσει, πολλές γυναίκες έχουν διαπιστώσει σημαντική αλλαγή στο μέγεθος του ποδιού τους.

Η περίοδός μας μπορεί ν’ αλλάξει

Μετά το μωρό, τα συμπτώματα της περιόδου αλλάζουν σε αρκετές γυναίκες. Παρατηρείται αύξηση ή μείωση της ροής, πόνοι στη μέση, πρήξιμο στο στήθος ή …τίποτα απ’ όλα αυτά.


Πηγή: mothersblog.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια