Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά κοκτέιλ;



Τα κοκτέιλ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, είναι δροσερά και έχουν εκχυλίσματα φρούτων, αλλά δεν παύουν να είναι πλούσια σε ζάχαρη.

Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή τους, αλλιώς θα δείτε τη ζυγαριά να ανεβαίνει και αναλόγως πόσα πίνετε, μπορεί η άνοδος να είναι σημαντική.

Για να μεταβολιστεί το αλκοόλ, ο οργανισμός διακόπτει τις υπόλοιπες λειτουργίες του με αποτέλεσμα όση ζάχαρη εισέρχεται στο αίμα, να γίνεται λίπος. Όμως, οι διατροφολόγοι ενημερώνουν, ότι τα κοκτέιλ είναι πιο ασφαλή από τα ποτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, καθώς εκτός από θερμίδες περιέχουν και θρεπτικά συστατικά.

Margarita

Η μαργαρίτα έχει 175 θερμίδες. Φτιάχνεται με βάση την τεκίλα, στην οποία προστίθεται χυμός λάιμ, triple sec (λικέρ), αλάτι, παγάκια και μια φέτα λάιμ, για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση του κοκτέιλ. Έχει αντιοξειδωτική δράση, λόγω της βιταμίνης C από το λάιμ.

Daiquiri

Περίπου 170 είναι οι θερμίδες που έχει ένα Daiquiri. Έχει ως βάση το ρούμι, περιέχει χυμό λάιμ, μαύρη ζάχαρη, πάγο. Υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν διαφορετικά φρούτα λιωμένα σε μπλέντερ, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Κατά συνέπεια, λειτουργεί επίσης αντιοξειδωτικά και έχει βιταμίνες ανάλογες με εκείνες των φρούτων που περιλαμβάνει.


Cosmopolitan

Ένα cosmopolitan περιέχει 220 θερμίδες. Με βάση τη βότκα και χυμό λάιμ, χυμό κράνμπερι, κουαντρό και πάγο, είναι δροσιστικό και ευχάριστο. Οι χυμοί κράνμπερι και λάιμ, προσδίδουν στο κοκτέιλ αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη C.

Mojito

Περίπου 150 θερμίδες περιέχονται σε ένα μοχίτο. Το κοκτέιλ έχει βάση το λευκό ρούμι, στο οποίο προστίθενται μαύρη ζάχαρη, φύλλα δυόσμου, κομμάτια από λάιμ, σόδα και πάγος. Μπορεί να προστεθεί και μέντα. Πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά συστατικά, κατέχει υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών.


Cuba Libre

Σαν το μοχίτο και το κούμπα λίμπρε, έχει 150 θερμίδες. Η βάση του είναι το λευκό ρούμι, σε συνδυασμό με κόλα, χυμό λάιμ και πάγο. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βιταμίνη C.


Πηγή: valueforlife.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια