Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Ροδόπης για την ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης

Σε εκτέλεση της ομόφωνης απόφασης των παρόντων μελών του Δ.Σ. της Ένωσής μας, που λήφθηκε κατά την Συνεδρίαση της 15-05-2018, πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 11:00΄ διαμαρτυρία του
Διοικητικού Συμβουλίου έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας έξωθεν των κρατητηρίων του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ. Υποστράτηγο κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗ Μιχαήλ και τον Διοικητή του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου Αστυνόμο Α΄ κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Ηλία.
Το μήνυμα της διαμαρτυρίας που αποτυπώθηκε στο πανό της Ένωσής μας ήταν :
«ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ»
Κατά την διάρκεια αυτής, δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία εκθέσαμε τα κυρίαρχα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας, αναπτύχθηκαν συνοπτικά οι δράσεις στις οποίες προέβη το Δ.Σ. κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα καθώς και οι προτάσεις – αιτήματά μας προκειμένου για την επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν :
1) Το θέμα της λειψανδρίας στην Δ.Α. Ροδόπης, σε συνάρτηση :
Α) με τις νέες υπηρεσιακές ανάγκες που δημιουργούνται από την διαχείριση του ολοένα αυξανόμενου φαινομένου παράτυπης μετανάστευσης (κατά το 1ο τρίμηνο του 2018 : αύξηση συλλήψεων μεταναστών 168,29%),
Β) την διαχείριση θεμάτων κρατικής ασφάλειας,
Γ) την λειτουργία του Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Έλεγχου Νυμφαίας όπου σύμφωνα με προ-μελέτη Διεθνών Οδικών Αφίξεων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης 2017 που συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών ανάμεσα στα 7 συνοριακά σημεία της Περιφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι οδικές αφίξεις που καταγράφηκαν στη Νυμφαία κατά τη διάρκεια του 2017, αντιστοιχούσαν στο 40,7% του συνόλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 1.460.528, τη στιγμή που στους Κήπους καταγράφονταν 784.672 και συνολικά στα 7 συνοριακά σημεία της Α.Μ.Θ 3.585.856 οδικές αφίξεις,
οδηγούν αναπόφευκτα στην καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού και την καταστρατήγηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, με την μη χορήγηση των δικαιούμενων ημερησίων αναπαύσεων.
Αίτημά μας είναι η ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με ικανό αριθμό (τουλάχιστον 50) Αστυνομικών στα πλαίσια του ενεργού προγράμματος για την διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης (ΑΣΠΙΔΑ), με το ίδιο σκεπτικό που ενισχύονται άλλες Δ.Α. της Χώρας.
2) Η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου, όπου τους τελευταίους μήνες και εξαιτίας της αύξησης του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης έχει αναχθεί πλέον σχεδόν σε πάγια κατάσταση η κράτηση εντός αυτών ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού κρατουμένων, δυσανάλογου της χωρητικότητάς του. Ενώ τα κρατητήρια έχουν χωρητικότητα 20 ατόμων, συνήθως φιλοξενούνται σε αυτά έως και 5πλάσιος αριθμός κρατουμένων και μάλιστα κάποιες φορές διατίθεται μόνο ένας σκοπός κρατητηρίων.
Αίτημά μας η ενεργοποίηση της κεντρικής Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας μας ώστε να εξευρεθεί μεγαλύτερος χώρος που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ώστε να πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας αστυνομικών κρατητηρίων. Με τον τρόπο αυτό αφενός μεν θα ικανοποιούνται οι νέες ανάγκες όπως αυτές διαμορφώνονται από τις συνεχώς αυξανόμενες ροές μεταναστών, αφετέρου δε οι συνάδελφοί μας θα μπορούν να απολαμβάνουν το αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους στην ασφάλεια κατά την εργασία τους.
3) Η διάθεση του Αστυνομικού προσωπικού σε φύλαξη στόχων – ΣΤΕΚ.
Αιτήματά μας :
Α) η τοποθέτηση μεγαλύτερου αλεξίσφαιρου κουβουκλίου έξωθεν της οικίας Τούρκου Προξένου, το οποίο να ικανοποιεί τις ανάγκες των δύο φρουρών που διατίθενται στην φύλαξη του στόχου αυτού και θα συμπεριλαμβάνει απαραιτήτως τουαλέτα.
Β) η τοποθέτηση σκιάστρων για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία έξωθεν του ΚΙΕΦ, καθώς και υπηρεσία ΣΤΕΚ.
Τα ζητήματα αυτά - όπως και όλα όσα απασχολούν τα μέλη μας - η Ένωσή μας διαχρονικά τα αναδεικνύει με κάθε τρόπο, αγωνιζόμενη για την επίλυσή τους. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ειδικά για την ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με αστυνομικό προσωπικό, γίνονται παράλληλες προσπάθειες και από την Τοπική Φυσική Ηγεσία.
Μέσω της σημερινής μας διαμαρτυρίας, απευθύνουμε για μία ακόμη φορά έκκληση προς τους Βουλευτές του τόπου μας, όλους τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την κοινωνία της Ροδόπης, να συστρατευτούν στον αγώνα μας. Να ασκήσουν πιέσεις ο καθένας από το δικό του μετερίζι προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της Δ.Α. Ροδόπης με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού στα πλαίσια του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ».
Εμείς οι Αστυνομικοί της Ροδόπης αγωνιζόμαστε όχι μόνο για τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα αλλά και για την προστασία του δικαιώματος των συμπολιτών μας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφάλειας.
Απευθύνουμε μήνυμα στην κεντρική Φυσική και Πολιτική Ηγεσία
να αφουγκραστεί την αγωνία μας και να δώσει λύσεις.
Απευθύνουμε μήνυμα στους Βουλευτές του τόπου μας, όλους τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κοινωνία της Ροδόπης
«ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ»
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΙΑΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 http://policenet.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια