Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άδειαζαν εδώ και ένα χρόνο το μουσείο της Σαντορίνης

Δύο Έλληνες εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής και υπεξαίρεσης αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο της Σαντορίνης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το Σάββατο (26.05.2018) από από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες, τουλάχιστον επί έναν χρόνο, έκλεβαν από την αποθήκη του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας εξαιρετικές αρχαιότητες, προκειμένου να τις πουλήσουν.

Νυχτοφύλακας  στο Μουσείο ο ένας συλληφθείς

Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του ενός, που ήταν και νυχτοφύλακας στο μουσείο βρεθηκε πλήθος αρχαίων, που σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Προϊσταμένη του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας πρόκειται περί αντικειμένων εξαιρετικής αρχαιολογικής, καλλιτεχνικής και εμπορικής άξιας.
Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστόλι κρότου-λάμψης με γεμιστήρα, 7 φυσίγγια και κυνηγητικό όπλο, χωρίς άδεια.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προστασία των πολιτιστικών αγαθών, κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Δείτε φωτογραφίες από τα αρχαία που είχαν αφαιρέσει από το Μουσείο


 πηγή: newsit
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια