Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα καλά και συμφέροντα - Του Κωνσταντίνου Τζέκη

Γράφει ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου στο άρθρο του «Η σπουδαιότερη είδηση του 21ου αιώνα για τους Έλληνες». Τα Πανεπιστήμια του Τορίνο, της Κωνσταντινούπολης και άλλα, με
κριτήριο του DNA  έχουν εκτιμήσει ότι υπάρχουν στον κόσμο, διακόσια εκατομμύρια Ελληνογενείς , από την εποχή του Ομήρου.
Η Ιταλία, γράφει ο Κύριος Θεοφανίδης, που ονομάζονταν Μεγάλη Ελλάδα, έχει 25 εκατομ. Ελληνογενείς,  στην Ανατολία (Μικρά Ασία, Πόντος , Παλαιστίνη κλπ) υπάρχουν 30 εκατομ. στην Γαλλία (Μασσαλία, Κορσική Νίκαια κλπ στην υπόλοιπη Μεσόγειο) 75 εκατομ. Στον Αίμο, Βαλκάνια, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Αυστρία κλπ 20 εκατομ και πάει λέγοντας μαζί με τους σύγχρονους συμπατριώτες  μας στην  Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία, την Ευρώπη κλπ.
Η σκέψη μου διαβάζοντας αυτά τα ενδιαφέροντα στοιχεία θα πρέπει να κινείται ανάστροφα σχετικά με την πορεία του ήλιου, αφού μάλλον θα πρέπει να καταλήξουμε ότι όλοι οι Ελληνογενείς ήταν οι Έλληνες οι γνήσιοι και μείς οι δήθεν Έλληνες θα πρέπει να είμαστε μια ράτσα μπασταρδεμένη και τόσο μπερδεμένη που μόνο το όνομα από τους αρχαίους μας κρατήσαμε.
Αυτό γιατί καίτοι στη σημερινή κοινωνία μας υπάρχουν άνθρωποι που δυστυχούν και οι έχοντες εξακολουθούν να πληρώνουν στο ΝΑΜΜΟΣ της Μυκόνου διακόσια Ευρώ για μια ξαπλώστρα, ενώ στον ήλιο δίπλα τους πεθαίνουν από πείνα και δίψα άνθρωποι.
Αυτό γιατί σε θέματα παιδείας σπρώχνουμε τα παιδιά στην αμφισβήτηση και τον αναρχισμό, ενώ θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και να σπρώξουμε την ενέργειά και την ορμή τους σε άλλα ανώτερα ιδανικά.
Αυτό γιατί καίτοι εδώ και χρόνια οι Σπουδαστές και οι Καθηγητές των ΤΕΙ ονειρεύονταν την εξομοίωση με τα Πανεπιστήμια, τώρα που το Υπουργείο αποφάσισε να τα ενοποιήσει, καθηγητές των  ΤΕΙ αντιδρούν, χωρίς να ανακοινώνουν, σε ποιά βάσιμα στοιχεία στηρίζεται αυτή τους η αντίδραση. Ξεχνάνε βέβαια, ότι αν συνενωθούν όλα τα άλλα ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς φοιτητές, αφού κανείς υποψήφιος δεν θα προτιμά ένα ξεχασμένο και  αναχρονιστικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ίσως ισχυρισθούν ότι ενεργούν από ενδιαφέρον και αγάπη, αλλά το σφιχταγκάλιασμα πολλές φορές είναι θανατηφόρο.
Αυτό γιατί στα θέματα υγείας καίτοι έγινε τόση μεγάλη συζήτηση και κριτική και σύρονται επιστήμονες στα δικαστήρια για λαδώματα και συνταγογραφήσεις και παράνομες αμοιβές, ξαναζωντανεύει το τέρας της αρπαχτής με τα αντικαρκινικά φάρμακα που τα στερείται ο φτωχός καρκινοπαθής στην Ελλάδα, για να κερδίσουν ελάχιστοι και ενώ το Υπουργείο και οι συνδικαλιστές γιατροί ξιφομαχούν για μια καλύτερη υγεία. Το παράδοξο είναι ότι και οι δύο σκοτώνονται για καλύτερη υγεία, πάνω σε σάβανα Ελλήνων.
Αυτό γιατί σε θέματα ενέργειας όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η Δημόσια Επιχείρηση θα πτώχευε χωρίς κουράγιο για επενδύσεις και χωρίς δυνατότητα παροχών προς τον χειμαζόμενο πολίτη, οι κατέχοντες τίτλους και έχοντες, αδιαφορούσαν αρκούμενοι στις προσωπικές τους παροχές, χωρίς κανένα  ενδιαφέρον για το σύνολο. Τολμήστε να συνδεθείτε με τη ΔΕΗ ή να διακόψτε παροχή στη Θεσσαλονίκη και τα λέμε. Πάρτε υπνόσακους, νερό, ψωμί δύο ημερών, και πάρτε το χαρτί .......προτεραιότητας για την μεθεπόμενη μέρα.
Αυτό γιατί ζούμε με ευδαιμονισμό και ωχαδερφισμό αρκούμενοι σε φωνές που μάλλον μόνο στριγγλίζουν, χωρίς όρεξη για διάλογο και σωστές αποφάσεις για το κοινωνικό σύνολο. Φυσικά θα μπορούσε να γεμίσει ολόκληρο τετράδιο με τα...κατορθώματά μας, αλλά ο σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον Έλληνα για αλλαγή. Όχι μεγάλες αλλαγές. Μικρές αλλά σπουδαίες. Αλήθειες και όχι φανφάρες.
Αρκούμαστε σε φιέστες παντού στους χώρους δουλειάς, στους χώρους αναψυχής, για την αλλαγή των άλλων, όχι των δικών μας δικαιωμάτων που μπορεί να αποκτήθηκαν με απεργίες και πιέσεις την εποχή των άβουλων πολιτικών καταστάσεων.

 Θεάματα με  θαυματοποιούς, που πάντοτε συγκινούσαν τα πλήθη. Φυσικά μαζί με ένα κομμάτι ψωμί. Ένα ξεροκόμματο. Για εμάς ισχύει το αρχαίο ρητό παραφρασμένο: «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης».
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια