Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά - Του Κων/νου Τζέκη

Λίγες μέρες, μετά την πολύ-θρυλούμενη αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά την οποία σύμπασα η αρμόδια επιτροπή, με προεξάρχοντα τον Υπουργό Μεταφορών, ανακοίνωνε
εμβριθώς, ότι θα επιβάλει μεγάλα πρόστιμα στους πλούσιους για να μειώσει τα ατυχήματα, αλλά και θα αφαιρεί επί δύο μήνες απαρέγκλιτα τις πινακίδες και την άδεια οδηγού για μη χρήση ζώνης, κράνους και χρήση κινητού, ήρθε και ο μποναμάς.
Μποναμάς στολισμένος με δύο φέρετρα του τροχαίου της Κηφισού, κατά το οποίο σύμφωνα με τις προανακριτικές αρχές,  αλλά και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο οδηγός του ξενύχτης από κάποιο γλέντι σε κατάσταση μέθης, ανέβηκε σε μια νταλίκα χωρίς άδεια κυκλοφορίας ή για να ακριβολογούμε με πλαστές άδειες, χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη με επακόλουθο το πολύνεκρο τροχαίο, που συντάραξε την κοινή γνώμη.
Οι λαλίστατοι υπεύθυνοι σύνταξης  του ΚΟΚ άφαντοι, απασχολημένοι με άλλες σοβαρές δράσεις. Οι συνδικαλιστές των  αυτοκινητιστών, βουβάθηκαν και έμεινε να ξεφωνίζει σπαρακτικά και να τρελαίνει τις συνειδήσεις, το γοερό κλάμα των απροστάτευτων, που θα μείνουν στο δρόμο, παλεύοντας με τις δίκες να εξασφαλίσουν κάποια αποζημίωση από το κοινό ασφαλιστικό ταμείο.
Όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Αν κανείς δεν φόρτωνε αυτό το παράνομο φορτηγό, αφού σαφώς θα χρησιμοποιούσε φορτωτικά έγγραφα άλλων αυτοκινήτων.
Αν οι ίδιοι οι «συνάδελφοί του» που φόρτωναν μαζί στις αναμονές των εργοστασίων, αντιστέκονταν σ’ αυτό το παράνομο μεταφορικά μέσο.
Αν οι ελεγκτικές αρχές της εφορίας τον φρενάριζαν
Αν οι διωκτικές αρχές τον ήλεγχαν ή ήταν έντονη η παρουσία τους στο δρόμο, ώστε να αισθανθεί ανασφαλής ο οδηγός της. Προϋποθέτει βέβαια κατάλληλη υποδομή η Εθνικής Οδός, με χώρους ελέγχου και ασφαλούς στάθμευσης, αλλά οι σχεδιαστές των δρόμων άλλα πρέσβευαν.
 Αν ο Κώδικας Οδικής κυκλοφορίας, υποχρέωνε τους μεθυσμένους οδηγούς να παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης σε δημόσια ή ιδιωτικά κέντρα, έστω και με μια φορά αν διαπιστώνονταν η μέθη τους στην οδήγηση, σε υψηλά ποσοστά που θα ξεπερνούσε το όριο μιας συνηθισμένης οινοποσίας  .
Αν ο ΚΟΚ προχωρούσε σε έλεγχο ναρκοτέστ στους δρόμους με τα σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου που κυκλοφορούν ακόμα και στην ....Αλβανία.
Όμως σιωπηλοί και άφωνοι περιμένουμε αδιαμαρτύρητα το νέο πολύνεκρο και ελπίζουμε να μην ήμαστε εμείς στο πάνελ των απόντων.
Μέχρι τότε ας ακούμε, μάταια, τη φωνή των συνειδητοποιημένων, που φωνάζουν- φωνή βοώντος εν τη ερήμω- για λυσιτελή και αποτελεσματικά μέτρα, με φωνή όμως που τη σκεπάζουν οι γοερές κραυγές των εγκλωβισμένων και ετοιμοθάνατων οδηγών πίσω από τα λιωμένα σίδερα στη ψυχρή άσφαλτο.

Την ίδια ώρα το ραδιόφωνο να  ψωνάζει το προφητικό τραγούδι του Νικολόπουλου «Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάμε οι νταλίκες στην Αθήνα.....» 

Κωνσταντίνος Τζέκης
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια