Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνόμος στον αρχηγό της ΕΛΑΣ: "Να σας δώσω τους δικούς μου αστυνομικούς υπηρεσίας;" - Το ... άβατο των επισήμων!

Όσο τα επίσημα της αστυνομίας παραμένουν ... άβατο για την ίδια της ΕΛΑΣ, καθώς όπως έχουμε γράψει από τους 700 που προορίζονταν για τις περιπολίες μόνο μία διαταγή
μετακίνησης 80 αστυνομικών έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα κι από αυτούς η πλειοψηφία ... επανέκαμψε, τόσο η ηγεσία επιχειρεί να "στίψει" τις μάχιμες (;) υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλιστεί ο θεωρητικά και μόνο ικανός και αναγκαίος αριθμός προσωπικού που θα στελεχώσει τη νέα υποδιεύθυνση.


Προς άρση κάθε παρεξήγησης το ερωτηματικό στις μάχιμες υπηρεσίες όπως μεταξύ άλλων είναι τα τμήματα τάξης και ασφάλειας, αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην αδυναμία συγκρότησης στοιχειώδους μέριμνα υπέρ του πολίτη, εξαιτίας αποψίλωσης, στόχων και μέτρων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι εκτεταμένων περιοχών της Αττικής να βλέπουν στολή και περιπολικό μόνο με το κυάλι.

Στη τελευταία ευρεία σύσκεψη των διοικητών όλων των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ υπό τον κ. αρχηγό, τέθηκε επίμονα και μετ επιτάσσεως, η ανάγκη μετακίνησης αστυνομικών προς τις περιπολίες και έγινε έκκληση - παρότρυνση ν' αποδεσμευτούν από τα καθήκοντα τους ακόμη και οι αστυνομικοί υπηρεσίας.

Μπροστά στη γενική βουβαμάρα, ένας αστυνόμος ζήτησε το λόγο κι ευθαρσώς, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ανταπάντησε στον κ. αρχηγό λέγοντας του πως είναι πρόθυμος να του στείλει στο γραφείο του τους δικούς του αστυνομικούς υπηρεσίας ώστε να τους διαθέσει κατά το δοκούν, συμπληρώνοντας ότι ο ένας πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ο άλλος παρουσιάζει προβλήματα νοητικής υστέρησης κοκ.

Όπως γίνεται φανερό, η αστυνομία πάσχει και αντίδοτο στην ασθένεια της είναι μόνο -κατά τα φαινόμενα- ο ανακαθορισμός από μηδενική βάση των οργανικών θέσεων με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης και λειτουργικότητας, που θα συνοδευτεί με καθολική αναδιάταξη των υπηρεσιών της. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει στους καιρούς και στις συγκυρίες που βιώνει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει τρομακτικό πολιτικό κόστος. Οπότε, αφήστε το καράβι να τσουλάει μόνο του πάνω σε αναπηρικές ράμπες.


του Γιώργου Καραϊβάζ


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια