Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπανάνες ή ενεργειακά ποτά; Τι είναι καλύτερο;


Τα αντιφλεγμονώδη και άλλα οφέλη που έχουν οι μπανάνες σε σχέση με τα ενεργειακά ποτά, είναι συγκριτικά παρόμοια ή μεγαλύτερα, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό «PLoS One».

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ερευνητές, που συνέκριναν την επίδραση της κατανάλωσης υδατανθράκων στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης, διαπίστωσαν ότι οι μπανάνες παρέχουν παρόμοια ή μεγαλύτερα αντιφλεγμονώδη και άλλα οφέλη με ένα μόλις μειονέκτημα: Το φούσκωμα που προκαλεί η κατανάλωση του φρούτου!

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση υδατανθράκων στη διάρκεια των προπονήσεων βοηθά τους ασκούμενους να αυξήσουν τη διάρκεια και την ένταση της άσκησης, ενώ έχουν καθοριστικό ρόλο στο να επανέλθει ο οργανισμός τους πιο γρήγορα μετά τον κύκλο εκγύμνασης.

Παρόλα αυτά, η ιδανική ποσότητα μπανάνας που πρέπει να καταναλώνεται στη διάρκεια της άσκησης είναι ασαφής.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να διερευνήσουν το ζήτημα σε μελλοντικές μελέτες και επίσης να αξιολογήσουν τις επιδράσεις άλλων φρούτων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για όσους επιλέγουν μια φυσική και ανέξοδη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα ενεργειακά ποτά «οι μπανάνες φαίνεται πως αποτελούν μια αρκετά καλή επιλογή», όπως τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης David Nieman, διευθυντής του εργαστηρίου ανθρωπίνων επιδόσεων στο Appalachian State University.


Πηγή: healthpharma.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια