Ποιο τρόφιμο μπορεί να σε προστατέψει από καρκίνο, διαβήτη και καρδιαγγειακά;Υπάρχει ένα τρόφιμο που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών νόσων και αυτό είναι το σκόρδο!

Το σκόρδο είναι το συστατικό που ενισχύει την υγεία μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ανθρώπινων ασθενειών για χιλιάδες χρόνια. Ο τρόπος, βέβαια, με τον οποίο το σκόρδο ωφελεί το σώμα έχει προκαλέσει σύγχυση στους ερευνητές εδώ και αιώνες.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσίευσαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Nottingham, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το σκόρδο μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.


Επιπλέον, ο τρόπος παρασκευής του σκόρδου μπορεί να έχει θετική επίδραση και να ωφελήσει την υγεία. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν ποια μέθοδος παραγωγής είναι η πιο αποτελεσματική.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι ενώσεις θείου μπορούν να επηρεάσουν τα αέρια σηματοδοτικά μόρια όπως το νιτρικό οξείδιο και υδρόθειο που παράγονται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα. Τα τροποποιημένα επίπεδα αέριων σηματοδοτικών μορίων μπορούν να ανιχνευθούν σε άτομα που πάσχουν από πολλές ασθένειες, ενώ μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο και στην κυτταρική επικοινωνία και να διατηρούν ισορροπία στο σώμα.

«Αυτά τα μόρια δίνουν στα φυτά ένα οικολογικό πλεονέκτημα όταν μεγαλώνουν στην άγρια φύση» δήλωσε ο Dr Peter Rose, βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο Nottingham και κύριος συγγραφέας της μελέτης. Συμβαίνει, λοιπόν, να είναι επίσης βιολογικά δραστικά στα κύτταρα και τους ιστούς θλαστικών, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς μεταβολίζονται στον άνθρωπο, δήλωσε ο ίδιος.

Κι ενώ η βέλτιστη τεχνική για τα παραγωγή σκόρδου ακόμα δεν έχει εντοπιστεί, οι ερευνητές συμφώνησαν πως το σκόρδο είναι ένα από τα διάφορα φυτικά είδη που έχει ισχυρές ικανότητες κατά του καρκίνου.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε αυτόν τον τομέα να βρεθούν προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν το κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών και να βελτιώσουν την ανθρώπινη υγεία, αλλά όλα αυτά έρχονται μετά από τα θεμελιώδη ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει με αυτές τις ενώσεις όταν τις μεταβολίζουμε, όπως εξηγούν και οι ερευνητές.


Πηγή: ipop.gr
_