Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ειδικοί εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ο εγκέφαλος των ερωτευμένων!



Όταν ερωτεύεστε, λένε ότι η καρδιά χτυπά δυνατά και έχετε πεταλούδες στο στομάχι. Αλλά σκεφτήκατε ποτέ τι κάνει ο εγκέφαλός σας;

Η νευρολογία και η φυσιολογία του εγκεφάλου παίζουν πραγματικά έναν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων ευτυχισμένων σχέσεων.

Πώς σας κρατάει ο εγκέφαλός σας ευτυχισμένη/ο και ερωτευμένη/ο; Παραβλέπει τα πράγματα. Ναι, το κλειδί για την οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης και η ανάπτυξη μιας αγάπης που διαρκεί είναι στον εγκέφαλό σας. Πραγματικά!

H γνωστή ανθρωπολόγος Έλεν Φίσερ και η νευροεπιστήμονας Λούσι Μπράουν ασχολούνται με το πώς οι εγκέφαλοί μας χρησιμοποιούν «θετικές ψευδαισθήσεις» για να διατηρήσουν τις σχέσεις μας υγιείς.


Οι δύο επιστήμονες περιγράφουν ως «θετικές ψευδαισθήσεις» την ικανότητά μας να παραβλέπουμε αυτό που δεν μας αρέσει σε κάποιον και να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας αρέσει.

Στις μελέτες τους για τη μακροπρόθεσμη αγάπη, η Fisher και η Brown πραγματοποίησαν πολλαπλές εξετάσεις εγκεφάλου σε εκατοντάδες ανθρώπους σε διάφορες καταστάσεις αγάπης και δέσμευσης.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι, όταν ένα ζευγάρι είναι σε μια μακροχρόνια ευτυχισμένη σχέση, τρεις συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου τους ενεργοποιούνται:
  1. Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την ενσυναίσθηση.
  2. Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τον έλεγχο του στρες και των συναισθημάτων σας.
  3. Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με θετικές ψευδαισθήσεις.


Αυτή η περιοχή που σχετίζεται με θετικές ψευδαισθήσεις ονομάζεται μεσοκοιλιακός προμετωπιαίος φλοιός. Είναι η περιοχή στην οποία επεξεργαζόμαστε την κρίση. Όταν είμαστε επικριτικοί για κάτι, αυτό προέρχεται από το μυαλό μας.

Ξέρετε τι συμβαίνει σε αυτήν την περιοχή όταν είμαστε ερωτευμένοι στη σχέση μας; Η δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα μειώνεται. Ο εγκέφαλός μας επιλέγει να αναστείλει την επεξεργασία της αρνητικής κρίσης όταν αισθανόμαστε ερωτευμένοι.

Δεν είναι υπέροχο;

Πηγή: baby.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια