Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες σε τρία μέλη της σπείρας των Αλγερινών με ορμητήριο τα Εξάρχεια


«Ξεδοντιάζουν» τη συμμορία των Αλγερινών με τα μαχαίρια και τα πιστόλια που με ορμητήριο τα Εξάρχεια, σκορπούν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Με διαφορά λίγων ωρών
κατάφεραν να εντοπίσουν τους Αλγερινούς και να τους περάσουν χειροπέδες κόβοντας ένα σημαντικό πλοκάμι της διαβόητης συμμορίας. Μάλιστα, κατάφεραν να εντοπίσουν μέσω Facebook μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα της συμμορίας και να της επιστρέψουν την τσάντα που τις είχαν αρπάξει από το Ζάππειο λίγες ώρες νωρίτερα οι κακοποιοί. 

Στις 22:30 της Τετάρτης, ομάδα ΟΠΚΕ εντοπίζει στην Πλατεία Κάνιγγος δύο Αλγερινούς να ψάχνουν μια γυναίκεια τσάντα. Αμέσως καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και τους πλησιάζουν προκειμένου να τους ελέγξουν. Οι δύο αλλοδαποί, αρχίζουν να τρέχουν για να ξεφύγουν χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς συλλαμβάνονται άμεσα από τους άνδρες των ΟΠΚΕ. Κατά την έρευνα, όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί μέσα στην τσάντα υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα άλλα και ένα διαβατήριο που ανήκει σε μια γυναίκα. Στις ερωτήσεις τους, οι αλλοδαποί κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό και αρνούνται να πουν το παραμικρό. Τους κρατούν και στη συνέχεια ξεκινούν να επικοινωνούν με όλα τα τμήματα ασφαλείας του κέντρου έτσι ώστε να βρουν πού έχει δηλωθεί η κλοπή της τσάντας. Παράλληλα, με τα στοιχεία της ταυτότητας ψάχνουν το θύμα των Αλγερινών μέσω Facebook και των άλλων κοινωνικών δικτύων και καταφέρνουν να την εντοπίσουν. Οι δύο Αλγερινοί, έχουν συλληφθεί επανειλημμένως και έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές. 

Λίγη ώρα αργότερα ένας ακόμη Αλγερινός, αυτή τη φορά στην ζώνη των Εξαρχείων έπεσε στα δίχτυα της Αστυνομίας. Η ίδια ομάδα ΟΠΚΕ, μεταβαίνει σε οικία στην οδό Μετσόβου και συλλαμβάνει τον αλλοδαπό ο οποίος είχε τρυπώσει στο σπίτι, σπάζοντας παράθυρο για να το αδειάσει. Ο «ποντικός» οδηγήθηκε στο τμήμα των Εξαρχείων όπου όπως διαπιστώθηκε όπως και οι άλλοι δύο ομοεθνείς του, έχει συλληφθεί επανειλημμένως και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές. 


crime1



crime2





Η σκληρή ομάδα των Αλγερινών που κάνουν κουμάντο στα Εξάρχεια 

Για τους αστυνομικούς οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούν δυνατό «πονοκέφαλο» που πρέπει με κάθε τρόπο να εξαλειφθεί. Πληροφορίες λένε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αποφυλακιστεί Αλγερινοί και Μαροκινοί υπήκοοι, οι οποίοι εξέτιαν ποινές φυλάκισης για κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις. Οι συγκεκριμένοι έχουν συγκροτήσει συμμορία χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τα Εξάρχεια, καθώς γνωρίζουν ότι υπάρχει άβατο εκεί για τους αστυνομικούς. Διαπράττουν δεκάδες κλοπές και ληστείες καθημερινά σε όλο το κέντρο των Αθηνών και στη συνέχεια επιστρέφουν στα Εξάρχεια, για να σβήσουν τα ίχνη τους. Πληροφορίες λένε ότι κρύβουν τη λεία τους διαμερίσματα στην οδό Θεμιστοκλέους και της Αραχώβης για να τη σπρώξουν στη συνέχεια στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας. Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει αρκετά μέλη της συμμορίας από τα βίντεο και τις περιγραφές των θυμάτων τους και γινεται προσπάθεια εντοπισμού τους. Μάλιστα, δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από την σύλληψη από αστυνομικούς της ίδιας ΟΠΚΕ (Αγίου Παντελεήμονα) τριών Αλγερινών, οι οποίοι είχαν ληστέψει με πιστόλι και είχαν αποπειραθεί να βιάσουν δυο Ελληνίδες τουρίστριες στο λόφο Στρέφη στα Εξάρχεια, ενώ ταυτοποιηθηκαν και ως δράστες δυο ακόμα ένοπλων ληστειών στην περιοχή των Εξαρχείων από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.

Ποιες είναι οι Ο.Π.Κ.Ε

Ποιες τελικά είναι οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας; Συστήθηκαν το 2001, με σκοπό την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας στις επικίνδυνες περιοχές της Αττικής. Έχουν ειδική εκπαίδευση, αποτελούνται από 8-10 αστυνομικούς ενώ επιχειρούν με αλεξίσφαιρα οχήματα τύπου τζιπ και είναι η μονή υπηρεσία που επιχειρεί σε άβατα όπως καταυλισμοί στην Δυτική Αττική και στα Εξάρχεια. Έχουν συμμετάσχει σε επιχειρήσεις με την Δίωξη Ναρκωτικών, το Οργανωμένο Έγκλημα, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και πολλές ακόμα μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ κορυφαία στιγμή υπήρξε το 2013 όταν ρίχτηκαν για ένα μήνα στο κυνήγι του Αλβανού δραπέτη Μαριον Κολα και των σύνεργων του, σε όλη την Ελλάδα. 

Σήμερα υπάρχουν 28 ομάδες ΟΠΚΕ που αποτελούνται από περίπου 270 αστυνομικούς ωστόσο, τα καθήκοντα τους, έχουν περιοριστεί στο να εκτελούν σκοπιές έξω από σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών, στόχων, εκδηλώσεων και κυβερνητικών κτιρίων αντί να αποδεσμευθούν και να ριχτούν στο πεζοδρόμιο στη μάχη με τη βαριά εγκληματικότητα.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια