Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνοριακοί Αττικής: Έτσι έγιναν τα πράγματα με τη φωτιά


Διαβάστε την ανακοίνωση των Συνοριακών Φυλάκων Αττικής, ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο τής Διεύθυνσης Αλλοδαπών: Με αφορμή το περιστατικό της πυρκαγιάς που
εκδηλώθηκε από κρατούμενους στα κρατητήρια της πτέρυγας Δ3 της ΔΑΛΑ στις 15-5-2018 (βραδινές ώρες) ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:
       Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για το συμβάν, προτεραιότητά μας  ήταν η ενημέρωση για την κατάσταση  της υγείας των συναδέλφων μας  και των κρατούμενων. Προς το σκοπό αυτό  βρισκόμασταν σε συνεχή  επικοινωνία με τους συναδέλφους της βάρδιας  και ενημερωνόμαστε συνεχώς  για την εξέλιξη του περιστατικού .
      Χάρη στον επαγγελματισμό  και τα γρήγορα αντανακλαστικά των συναδέλφων μας, κινητοποιήθηκαν άπαντες οι συνάδελφοι της βάρδιας και   ενημερώθηκε άμεσα η  πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ το προσωπικό  εκκένωσε  ταυτόχρονα την πτέρυγα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μεταφέροντας τους  κρατούμενους  σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια οι διαθέσιμοι συνάδελφοι προσπάθησαν να κατασβήσουν την πυρκαγιά με όποια μέσα υπήρχαν. Τελικά κρατούμενοι και προσωπικό είναι όλοι καλά στην υγεία τους .

           Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά προσήλθε    και παρέμεινε συντονίζοντας το έργο  μέχρι την κατάσβεσή της,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης (ΔΑΛΑ) Ταξίαρχος κ. ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος .
     Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής είναι μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία έχει επωμιστεί από την αρχή της εκδήλωσης του ,  τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού  ζητήματος για το λόγο  αυτό θα πρέπει η πολιτική και η φυσική ηγεσία να  ενσκήψουν στα προβλήματα που έχουν ανακύψει (και τα οποία έχουμε αναδείξει με αναφορές μας) και να  ενισχύσουν με μέσα και προσωπικό την εν λόγω Διεύθυνση,  έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της. Η εκδήλωση της εν λόγω πυρκαγιάς αποτελεί μέρος των αντιδράσεων των κρατουμένων αλλοδαπών για τον εγκλεισμό και την παραμονή  τους  στη Χώρα μας και δοκιμάζει τα ανακλαστικά του κρατικού  μηχανισμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ 
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια