Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Νίκος Τόσκας για "μαφία αντικαρκινικών" , μεταναστευτικό, εγκληματικότητα και αστυνόμευση


Το κύκλωμα που διακινούσε αντικαρκινικά φάρμακα είναι πρωτοφανούς έκτασης, διαπίστωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Alpha
9,8». Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα συνεχιστούν, τόνισε ο ίδιος, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι αντίστοιχη διακίνηση γινόταν και με άλλα φάρμακα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας για το κύκλωμα των φαρμάκων, ενώ ερωτηθείς για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο απάντησε ότι πλέον η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί: «Πράγματι υπήρξε έξαρση τους πρώτους μήνες του χρόνου στις ροές από τον Έβρο και αυτή τη στιγμή έχει ελεγχθεί απόλυτα τα φαινόμενο εκεί. Έχει ελεγχθεί πώς; Επικεντρωθήκαμε στους διακινητές και από την αρχή του χρόνου έχουν συλληφθεί 350 διακινητές μόνο στον Έβρο», σημείωσε.
Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι η Ελλάδα και η πρωτεύουσά της είναι ασφαλής προορισμός γι’ αυτό και την επιλέγουν όλο και περισσότεροι τουρίστες. Αναφέρθηκε δε στην πρόσφατη επίσκεψη του Βρετανού Πρίγκιπα Καρόλου, αλλά και αυτή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν: «Έχετε την εντύπωση ότι οι Βρετανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας ή οι Γαλλικές για τον Πρόεδρο Μακρόν θα εμπιστεύονταν να κάνουν οι ηγέτες τους τέτοιες βόλτες αν δεν ήταν απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια τους;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας λαμβάνει εύσημα από άλλες χώρες για το επίπεδο ασφάλειας.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και μέσω της αποδέσμευσης Αστυνομικών από επίσημα πρόσωπα, επισήμανε ότι επί σειρά ετών δεν είχε γίνει καμία μείωση: «Στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς κανένα λόγο,  χωρίς καμία πραγματική σκοπιμότητα, μόνο αυξάνονταν και ποτέ δεν μειώνονταν ούτε κατά έναν. Εμείς τολμήσαμε, εμείς αφαιρούμε αστυνομικούς από την εξυπηρέτηση προσώπων και τους στέλνουμε στη φύλαξη του κέντρου της Αθήνας αλλά και των Αστυνομικών Τμημάτων των  προαστίων της Αθήνας». Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι μερίδα των μέσων ενημέρωσης, από τα οποία αφαιρέθηκαν αστυνομικοί που είχαν διατεθεί, επιδίδονται το τελευταίο διάστημα σε «χτυπήματα κάτω από τη μέση» με πρόσχημα τη δημοσιογραφική κριτική.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου:

Δημοσιογράφος: Κύριε Τόσκα, θέλω να ξεκινήσουμε αν συμφωνείτε και εσείς με την μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων. Υπάρχει μία επέμβαση της Οικονομικής αστυνομίας παρουσία του Εισαγγελέα σε σπίτι στην Πεύκη. Τι έχουμε από εκεί;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μία επιπλέον επέμβαση χθες το μεσημέρι – απόγευμα, συνεχίστηκε μέχρι βραδινές ώρες. Όπως θυμάστε τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε αυτό το άθλιο κύκλωμα που εμπορευόταν αντικαρκινικά φάρμακα σε βάρος πονεμένων ανθρώπων, σε βάρος ασθενών. Πρωτοφανούς έκτασης αυτό το κύκλωμα που δρούσε από το 2013, αποκαλύφθηκε και εξουδετερώθηκε. Και χθες σε συνέχεια αυτών των ερευνών ψάχτηκε το σπίτι κάποιου από τα μέλη αυτού του κυκλώματος και βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών φαρμάκων που σημαίνει αυτοί οι άνθρωποι δεν περιορίζονταν μόνο στα αντικαρκινικά. Έκαναν και εμπόριο σε βάρος και άλλων ανθρώπων και βρέθηκαν βέβαια και άλλα πράγματα που μάλλον έχουν σχέση με τον πλουτισμό όπως και αρκετοί πολύτιμοι λίθοι.

Δημοσιογράφος: Πόσοι κατά τη γνώμη, κατά την πρώτη εκτίμηση της Οικονομικής Αστυνομίας,  εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έχουν βγει τα ονόματα και οι φωτογραφίες αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Ήταν ένα κύκλωμα το οποίο έκλεβε φάρμακα, έπαιρνε φάρμακα, τα έστελνε στο εξωτερικό, εκμεταλλευόταν την διαφορά τιμής ανάμεσα στην χώρα μας, όπου τα διάφορα φάρμακα είναι σε πολύ χαμηλότερες τιμές από άλλες χώρες της Ευρώπης  και έπαιζαν παιχνίδι στην πλάτη και σε βάρος των ανθρώπων των πονεμένων. Συνεχίζεται όμως αυτή η προσπάθεια κύριε Βερύκιε και θα συνεχιστεί γιατί η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πιθανόν γίνεται αντίστοιχο εμπόριο και σε άλλα φάρμακα. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες.

Δημοσιογράφος: Η Οικονομική Αστυνομία  τι αρμοδιότητες έχει; Δηλαδή μια πληροφορία όταν παίρνει η ίδια από κάπου, από τον οποιονδήποτε, παρεμβαίνει ή χρειάζεται δικαστική εντολή;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όλες αυτές οι έρευνες γίνονται παρουσία Εισαγγελέα. Γίνεται η έρευνα σε απόλυτη συνεργασία με την Δικαιοσύνη και γίνεται σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα χθες το βράδυ εξουδετερώθηκε και ένα μίνι καζίνο, δηλαδή την ίδια στιγμή που υπήρχε η έρευνα για τα φάρμακα υπήρχε και για τον τζόγο. Πριν από λίγο καιρό υπήρχε έρευνα για νοθευμένα λάδια στη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγο καιρό υπήρχε έρευνα για αλκοόλη που ερχόταν από γειτονική χώρα. Υπάρχει σε καθημερινή βάση έρευνα για πάρα πολλά πράγματα που έχουν σχέση με το οικονομικό έγκλημα.

Δημοσιογράφος: Ωστόσο η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρωτίστως εστιάζει μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας την κριτική τους στο δικό σας Υπουργείο σ’ ό,τι αφορά την ανομία στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, μόνο που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ή  απ’ όσο θυμάμαι οι αστυνομικοί οι οποίοι φύλασσαν πρόσωπα και χώρους, στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς κανένα λόγο,  χωρίς καμία πραγματική σκοπιμότητα, μόνο αυξάνονταν και ποτέ δε μειώνονταν ούτε κατά έναν.

Εμείς τολμήσαμε, εμείς αφαιρούμε αστυνομικούς από την εξυπηρέτηση προσώπων και τους στέλνουμε στη φύλαξη του κέντρου της Αθήνας αλλά και των Αστυνομικών Τμημάτων των  προαστίων της Αθήνας. Να μου θυμίσει κάποιος από αυτούς που κάνουν αυτή την κριτική που σε μερικές περιπτώσεις έχει στοιχεία τα οποία μπορώ να δεχτώ, αλλά σε άλλες περιπτώσεις είναι άδικη. Να μου θυμίσουν λοιπόν πότε αφαίρεσαν έστω και έναν. Έστω και έναν αστυνομικό από κάποιο πρόσωπο.

Και ξέρετε τι σημαίνει κύριε Βερύκιε και κύριε Λάμπρου η αφαίρεση αστυνομικών από φύλαξη προσώπων; Σημαίνει σε αρκετές περιπτώσεις χτυπήματα στο πρόσωπό μου και χτυπήματα κάτω από τη μέση, χτυπήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον λόγο για τον οποίο τους αφαιρέθηκαν οι αστυνομικοί. Και αναφέρομαι και σε συναδέλφους σας, αναφέρομαι και σε άλλους.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν δηλαδή δημοσιογράφοι που τους αφαιρείτε την αστυνομική δύναμη και αμέσως μετά σας ασκούν κακόπιστη κριτική από τα μέσα στα οποία εργάζονται;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, ακριβώς έτσι είναι. Κακόπιστη κριτική, όχι για τον λόγο για τον οποίον τους αφαιρέθηκαν οι αστυνομικοί, αλλά βρίσκουν κάποιον άλλον λόγο και νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Δημοσιογράφος: Δεν τους λέτε ότι κοιτάξτε να δείτε στους πολίτες πηγαίνουν. Με θυμώνει αυτό το πράγμα.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τι εννοείται κύριε Λάμπρου; Να τους πω, σας παρακαλώ πολύ.

Δημοσιογράφος: Όχι, όχι, να τους πείτε. Δεν το καταλαβαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν στους πολίτες.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, όχι.

Δημοσιογράφος: Μισό λεπτάκι γιατί εμείς λέμε στα ρεπορτάζ ότι η Αθήνα και το κέντρο θέλει περισσότερους αστυνομικούς. Εμείς στα ρεπορτάζ μας. Άρα λοιπόν οι αστυνομικοί αυτοί πρέπει να φύγουν από τον Λάμπρου που τον φυλάνε 10 και να πάνε στον πολίτη, πώς θα γίνει;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τότε κύριε Λάμπρου να κάνετε ένα ρεπορτάζ, καλός ρεπόρτερ είσαστε και να πείτε δημόσια, σας προκαλώ σε αυτό, ποιοι συνάδελφοι σας κάνουν κακόπιστη κριτική επειδή τους αφαιρέθηκαν οι αστυνομικοί. Εγώ σε μία περίπτωση έχω βγάλει και ανακοίνωση στην οποία ξεμπρόστιασα το συνάδελφό σας, κάντε και εσείς κάποιο ρεπορτάζ αν θέλετε να είσαστε αντικειμενικοί και να παρουσιάζετε την εικόνα σε όλες τις κατευθύνσεις γιατί σε μερικές περιπτώσεις η κριτική που γίνεται είναι μονομερής.

Δημοσιογράφος: Ωστόσο όμως πολλά από τα πρόσωπα αυτά εξακολουθούν κύριε Υπουργέ να έχουν αστυνομική δύναμη και να προκαλούν και να ακυρώνουν και τις δικές σας δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις ότι θα αφαιρεθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τα πρόσωπα.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε δεν θέλω να μηδενίσω την ανάγκη φύλαξης κάποιων ατόμων. Υπάρχουν φυσικά ανάγκες τις οποίες εμείς δεν θα αρνηθούμε εφόσον έχουν πραγματική βάση και υπάρχουν και αιτιάσεις από κάποιους οι οποίες φτάνουν τα όρια του παραμυθιού προκειμένου να έχουν έναν άνθρωπο που να τους εξυπηρετεί στο γραφείο ή να νιώθουν παραπάνω εξουσία, που εκεί φτάνει τα όρια της νοσηρής αντιμετώπισης καταστάσεων.

Δημοσιογράφος: Δεν μου λέτε, με τα Εξάρχεια τι αναμένεται να γίνει; Κάνατε κάποιες δηλώσεις ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, και τον Ρουβίκωνα τον χαρακτηρίσατε γραφικό, τι βλέπετε από δω και πέρα; Βέβαια ο Ρουβίκωνας δεν κάνει τις επεμβάσεις που έκανε παλιότερα, έτσι, απλώς τρικάκια πετάει τώρα στις τελευταίες του κινήσεις. Αλλά στα Εξάρχεια τι βλέπετε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε στα Εξάρχεια υπάρχει μία συσσωρευμένη κατάσταση για πάρα πολλές δεκαετίες. Δεν θυμάμαι να έχουν γίνει σημαία τα Εξάρχεια όλα τα προηγούμενα χρόνια.  Εμείς κάνουμε τεράστιες προσπάθειες, οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία με πάρα πολύ κόπο και σύστημα και οργάνωση και σχέδιο έχει κάνει πολλές επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια, επιχειρήσεις που έχουν επικεντρωθεί κύρια στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Τα προβλήματα φυσικά δεν έχουν μηδενιστεί, τα προβλήματα υπάρχουν γιατί είναι συσσωρευμένα, όπως σας είπα, για πάρα πολλά χρόνια και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. Εμείς όμως θα εντείνουμε τις προσπάθειες θα τις κάνουμε πιο συστηματικές και πιστεύω ότι θα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν και δίκιο.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ χθες οι υπεύθυνοι της Αρχές Διασφάλισης του Απόρρητου των Επικοινωνιών, της ΑΔΑΕ, είχαν πάει στην Βουλή και δήλωσαν ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα βαλιτσάκια ιδιωτών που κάνουν παρακολουθήσεις. Την υπηρεσία την δική σας, το Υπουργείο σας, το απασχολεί αυτό το θέμα; 

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Βερύκιε, είναι κάποια πράγματα τα οποία έχουν περάσει στα ψιλά. Ξέρετε ότι τόσα χρόνια η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε συστηματική, οργανωμένη όπως έχει τώρα, Υπηρεσία Πληροφοριών; Πέρσι, σε λιγότερο από ένα χρόνο, εγκαταστάθηκε σε καινούργιο χώρο η Διεύθυνση Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, οργανωμένη, με πολύ περισσότερες δυνατότητες από ό,τι πριν και αυτό συμβάλλει και στην εξιχνίαση πολλών υποθέσεων που βλέπετε το τελευταίο καιρό οι οποίες φυσικά δεν μπορούν να διαφημιστούν. Αυτές είναι Υπηρεσίες που δουλεύουν χωρίς πολύ διαφήμιση και γίνεται μία πολύ συστηματική προσπάθεια η οποία θα ενισχυθεί και θα ενισχυθεί και με τεχνικά μέσα.

Γιατί ακριβώς πρέπει να αντιμετωπιστούν παρακυκλώματα τα οποία δημιουργήθηκαν για πάρα πολλά χρόνια και υπήρχαν ασύδοτες καταστάσεις. Εμείς συνεργαζόμαστε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε αυτές τις στρόφιγγες αλλά καταλάβετε και εσείς ότι υπήρξαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις για πάρα πολλά χρόνια που ίσως βόλευαν και κάποιους.

Δημοσιογράφος: Δε ξέρω αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι σε αυτό. Εγώ θέλω να σας ρωτήσω πριν κλείσουμε και για τα χερσαία σύνορα. Βγήκαν τα στοιχεία από την Κομισιόν ότι έχουν διπλασιαστεί εκεί οι ροές. Ωστόσο μιλώντας εγώ με το Δήμαρχο πάνω και γενικά με την τοπική κοινωνία μου λέγανε ότι υπάρχουν Αστυνομικοί που έχουν πάει και έχει μετριαστεί κάπως το φαινόμενο, το συγκεκριμένο. Δεν περνάνε τώρα από τον Έβρο. Υπάρχει περίπτωση να κάνετε και άλλες κινήσεις; Περιμένετε δύναμη από την Frontex; Tι γίνεται τώρα εκεί, γιατί είναι ουσιαστικά μία πληγή που προσπαθεί να μας ανοίξει σ’ αυτό το σημείο ο Ερντογάν.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Βλέπετε πάλι με αθόρυβο τρόπο πώς κλείνουν κάποιες καταστάσεις οι οποίες πάνε να ανατρέψουν τους ρυθμούς με τους οποίους δουλεύαμε. Πράγματι υπήρξε έξαρση τους πρώτους μήνες του χρόνου στις ροές από τον Έβρο και αυτή τη στιγμή έχει ελεγχθεί απόλυτα τα φαινόμενο εκεί. Έχει ελεγχθεί πώς; Επικεντρωθήκαμε στους διακινητές και από την αρχή του χρόνου έχουν συλληφθεί 350 διακινητές μόνο στον Έβρο.

Δημοσιογράφος: Ναι.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όπως καταλαβαίνετε, συλλαμβάνοντας τους διακινητές κλείνει και στην συνέχεια το κύκλωμα. Υπήρξε πολύ μεγάλη επιτυχία σ’ αυτό τον τομέα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το πρόβλημα το οποίο πράγματι υπήρχε στους προηγούμενους μήνες. Θα ήθελα όμως εάν μου επιτρέπετε να συνδέουμε όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται στο μεταναστευτικό, στα θέματα της ασφάλειας στο εσωτερικό, στις προσπάθειες που γίνονται για την ειρήνευση στην ευρύτερη βαλκανική και την σταθερότητα της περιοχής, στις προσπάθειες που γίνονται για τα οικονομικά θέματα, μία τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης θα έλεγα της χώρας και τις επιτυχίες αυτές πολλές φορές κάποιοι προσπαθούν να τις υποτιμήσουν.

Για παράδειγμα βγαίνουν όλοι και διαφημίζουν το πόσο πυλώνας σταθερότητας είναι η χώρα μας και το πόσο χώρος ασφάλειας είναι η χώρα μας: ο Αμερικανός πρέσβης, άλλοι ξένοι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλευση κάποιων εκατομμυρίων τουριστών με αυξανόμενους ρυθμούς, έχει γεμίσει το κέντρο της Αθήνας τουρίστες που δεν έρχονταν συνήθως στην Αθήνα τουρίστες και από την άλλη μεριά, κάποιοι να προσπαθούν να δυσφημίσουν την ασφάλεια της Αθήνας. Νομίζω ότι μόνο κακό κάνουν. Εμείς προσπαθούμε, έχουμε ενισχύσει την ασφάλεια στην Αθήνα. Υπάρχουν προβλήματα, δεν εξαλείφονται τα προβλήματα μέσα σε μία μέρα, αλλά και τεράστιες προσπάθειες, υπάρχουν και αποτελέσματα τα οποία τα διαπιστώνουν όλοι οι ξένοι.

Δημοσιογράφος: Έπαιξε ρόλο η βόλτα του Καρόλου στη Αιόλου;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι μόνο…

Δημοσιογράφος: Άλλαξε το πρόγραμμά του έτσι;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι μόνο η βόλτα του Καρόλου αλλά και η βόλτα του Μακρόν…

Δημοσιογράφος: Εντάξει δεν πήγα πιο πριν, πήγα στο τελευταίο. Ναι.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν είναι πολύ καιρό πιο πριν και ξέρετε: Έχετε την εντύπωση ότι οι Βρετανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας ή οι Γαλλικές για τον Πρόεδρο Μακρόν θα εμπιστεύονταν να κάνουν οι ηγέτες τους τέτοιες βόλτες αν δεν ήταν απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια τους;

Δημοσιογράφος: Έλα ντε.. ψιλά γράμματα για τον Σπυράκο μας αυτά…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μη νομίζετε ότι είχε γίνει καμία μεγάλη επιχείρηση αποκλεισμού της περιοχής. Μπορώ να σας πω ότι αιφνιδιαστήκαμε και εμείς. Ήταν απόλυτα σίγουροι οι άνθρωποι ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Με μία στοιχειώδη, λοιπόν, ασφάλεια πήγαν οι ηγέτες αυτών των χωρών και έκαναν τη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας και από την άλλη μεριά κάποιοι γκρινιάζουν και κάνουν κριτική όχι στο βαθμό που αντιστοιχεί στα προβλήματα αλλά σε πολύ υπέρτερο βαθμό για την περιοχή. Νομίζω ότι θα πρέπει με ισορροπία να δούμε τα ζητήματα και με μεγαλύτερη…

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ…

Δημοσιογράφος: ..Δηλαδή οι ξένες Πρεσβείες εδώ στη Ελλάδα εκδηλώνουν και εμπράκτως την εκτίμησή τους ότι η χώρα παραμένει ασφαλής, είναι ασφαλής;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Βεβαίως, με αρκετά έγγραφα έχουν δηλώσει αυτό που πιστεύουν, έχουν περιγράψει την πραγματικότητα, έχουν περιγράψει ότι είμαστε μία ασφαλής χώρα και η Αθήνα είναι ασφαλής πρωτεύουσα. Πολλές φορές με εμπιστευτικά έγγραφα και γι’ αυτό δεν μπορώ να βγάλω εγώ στη δημοσιότητα έγγραφα ξένων χώρων.

Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια ότι μεγάλη πρεσβεία έχει ζητήσει από μόνη της να μειώσει την ασφάλειά της γιατί νιώθει την διάθεση των ελλήνων αστυνομικών, γιατί νιώθει ασφαλής;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες…

Δημοσιογράφος: Δεν θέλουμε λεπτομέρειες…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εμείς κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια των πρεσβειών και των διπλωματών των ξένων χωρών, όπως οφείλουμε στη χώρα μας, αλλά εκφράζουν από πολλές μεριές ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και η Αθήνα είναι ασφαλής. Σε μερικές περιπτώσεις, βέβαια, παραπονιούνται γιατί τους πέταξαν κάποιες προκηρύξεις ή έγιναν κάποια περιστατικά για το οποία και εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι.

Όμως η γενικότερη αντίληψη και αυτό δεν χρειάζεται να το ψάξει κάποιος πολύ: Κοιτάξτε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εμείς εδώ κάνουμε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να μην έχουμε αντίστοιχα περιστατικά και αυτή η προσπάθεια ξεκινά από τα νησιά και στο εσωτερικό της χώρας και συνεργαζόμαστε και πολύ καλά και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων χωρών. Δεν έχουμε κανένα δισταγμό σε τέτοιες συνεργασίες προκειμένου να διατηρήσουμε τη χώρα μας ασφαλή.

Δημοσιογράφος: Και ο νοών νοείτω, σας ευχαριστούμε πολύ, καλημέρα.


Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα σας.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια