Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς εμφανίζονται πάντα κάποιες ιστοσελίδες πρώτες στην αναζήτησή μας στο διαδίκτυο;



Όλοι καθημερινά ψάχνουμε πληροφορίες στο διαδίκτυο μέσω μηχανών αναζήτησης, όπως είναι η Google, από παπούτσια, ρούχα και άλλα αξεσουάρ μέχρι και πληροφορίες για τον πρώην ή την πρώην μας.

Σε κάθε μας αναζήτηση βγαίνουν κάποια αποτελέσματα που δεν είναι εκεί τυχαία. Τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο ίντερνετ και που πιάνουν τις λέξεις κλειδιά ή τους όρους αναζήτησης.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται για να βγει ένα site στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και γενικότερα των μηχανών αναζήτησης;

Σήμερα θα σας λύσουμε αυτή την απορία δίνοντάς σας τις βασικότερες κατευθύνσεις μπαίνοντας στα άδυτα του SEO (Search Engine Optimization) και της προώθησης ιστοσελίδων.

1. Θα πρέπει να υπάρχει στόχευση με την κατάλληλη λέξη κλειδί

Η τοποθέτηση των κατάλληλων λέξεων κλειδιών θα πρέπει να γίνει από την αρχή της κατασκευής της ιστοσελίδας. Στην ουσία ένα site θα πρέπει να χτίζεται με βάση τις λέξεις κλειδιά.

Για παράδειγμα, όταν θέλουμε να φτιάξουμε ένα eshop με ρούχα, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και domain name ή brand name που θα ταιριάζει με τέτοιο αντικείμενο. Επίσης θα πρέπει να τοποθετηθούν οι λέξεις κλειδιά, για παράδειγμα γυναικεία ρούχα, στους τίτλους, στην κεφαλίδα, στις εικόνες και στα κείμενα.

2. Θα πρέπει το site μας να είναι σχετικό με αυτήν τη λέξη κλειδί

Γενικότερα μιλώντας η Google κατατάσσει ένα site με βάση το περιεχόμενό του ώστε να πληροί το κριτήριο της σχετικότητας. Για παράδειγμα, άμα η ιστοσελίδα μας έχει να κάνει με ενοικιαζόμενα δωμάτια, μάλλον δεν θα τα καταφέρει να βγει στη Google και για εστιατόρια ή για ενοικιάσεις μοτοσυκλετών.

Ο λόγος; Γιατί υπάρχουν και άλλα site που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο και τα έχει χαρακτηρίσει η Google ως σχετικότερα από το δικό μας.


3. Θα πρέπει να έχει backlinks από άλλα sites με αυτήν τη λέξη κλειδί

Το backlink είναι ένας σύνδεσμος από μια ιστοσελίδα προς τη δική μας. Ο σύνδεσμος αυτός έχει κάποια λέξη κλειδί πχ Ιστοσελίδες, SEO κτλ.

Όσο πιο πολλά και πιο ποιοτικά backlinks έχει ένα site με τις λέξεις κλειδιά, τόσο πιο ψηλά θα φαίνεται στις μηχανές αναζήτησης. Λέγεται ότι το 70% της κατάταξης στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης οφείλεται στα backlinks.

4. Θα πρέπει να έχει social media signals

Τα social media signals είναι αναγκαία για να δείξουν στις μηχανές αναζήτησης ότι έχουμε περιεχόμενο το οποίο είναι αρεστό στο ευρύ κοινό και ότι η ιστοσελίδα μας δεν είναι ακατοίκητη.

Έτσι έχει παρατηρηθεί ότι τα share και τα likes, τα tweets και τα google plus, βοηθάνε μια ιστοσελίδα να κερδίσει θέσεις στις μηχανές αναζήτησης σε σύγκριση με τις άλλες ιστοσελίδες του ανταγωνισμού.

5. Θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά το περιεχόμενό του

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς και αυτό το έχουν καταλάβει όλες οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης και έχουν εντάξει στον αλγόριθμο κατάταξης μιας ιστοσελίδας και το κατά πόσο συχνά ανανεώνεται και ενημερώνεται ένα site. Γι’ αυτό και τα ειδησεογραφικά site έχουν τόσο πολύ επισκεψιμότητα.

Θα πρέπει να προσθέτετε φρέσκο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας σχεδόν σε καθημερινή βάση και να προσθέτετε άρθρα, σχόλια, προϊόντα συμβουλές και ό,τι άλλο χρειάζεται το κοινό σας.

6. Θα πρέπει να είναι γρήγορο στη φόρτωσή του

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι απαραίτητη για να είστε στην πρώτη θέση των μηχανών αναζήτησης. Κανένας δεν θέλει ένα αργό site και κανένας δεν θέλει κάποιο site να σέρνεται. Φροντίστε να αποκτήσετε κάποιο hosting ή κάποιο server ο οποίος θα φορτώνει την ιστοσελίδα σας σε κάτω από 2 δευτερόλεπτα.

Όσο πιο γρήγορο είναι το site σας, τόσο πιο πολύς κόσμος μπαίνει και τόσο πιο ψηλά ανεβαίνετε στις μηχανές αναζήτησης.

Οι ιστοσελίδες που μπορούν και συνδυάζουν καλύτερα τα έξι παραπάνω βασικά πράγματα είναι και αυτές που κατέχουν τις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης και πετυχαίνουν απόλυτα το στόχο τους!


Πηγή: news.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια