Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημοσχάκης: Η Κυβέρνηση φέρνει καθολική ευθύνη για τη λειτουργία της Αστυνομίας

Για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στο Κέντρο της Αθήνας με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης μίλησε σήμερα (28/05) στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 FM και στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Συγκεκριμένα είπε ότι:

• Η Αθήνα δέχεται μια ιδιότυπη πολιορκία και είναι η μόνη ανελεύθερη πρωτεύουσα της Ε.Ε. με ξεκάθαρη ευθύνη της Κυβέρνησης

• Η ΕΛ.ΑΣ έχει πολύ καλή οργάνωση, άριστη δομή και εξαιρετικά στελέχη και κάνει πολύ καλά τη δουλειά της παρά τα καίρια πλήγματα που έχει υποστεί σε διάφορες υπηρεσίες της.

• Κάθε Κυβέρνηση εκπονεί μια πολιτική ασφάλειας, την οποία υλοποιεί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ με το επιτελείο του, αλλά οι σημερινοί κυβερνώντες δεν διαθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της παραβατικότητας.

• Ο ίδιος όταν ήταν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δέχονταν γενικές κατευθύνσεις από τον αρμόδιο Υπουργό και τις υλοποιούσε με το επιτελείο του.

• Ο σημερινός Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι υπεύθυνος για την κατάργηση βασικών μονάδων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καταδρομικές ενέργειες και επιθέσεις στο Κέντρο της Αθήνας.

• Η Κυβέρνηση φέρνει καθολική ευθύνη για τη λειτουργία της Αστυνομίας, καθώς δεν τη στηρίζει όσο θα έπρεπε σε στελεχιακό δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα!

 

Ελληνική Αστυνομία SKAI.gr Ακραίως ΠΟΑΣΥ

 Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό της συνέντευξης που ακολουθεί



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια