Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανικός στους νεοναζί από τα αποκαλυπτικά αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη τους

Πανικός επικρατεί στην ηγεσία της νεοναζιστικής ΧΑ από τα αναγνωστέα έγγραφα που γίνονται γνωστά στη δίκη της. Κι αυτός ο πανικός οδήγησε ήδη σε κινήσεις απελπισίας, που στοιχειοθετούν
έμμεση ομολογία. Ετσι, παρακάμπτουμε τον προγραμματισμό μας (σκοπεύαμε να συνεχίσουμε με το σχολιασμό του αναγνωστέου εγγράφου 276, που περιέχει αποκαλυπτικές συνομιλίες στελεχών της ΧΑ και μετά με το σχολιασμό του αναγνωστέου εγγράφου 327, που περιλαμβάνει όλο το υλικό που υπήρχε στον σκληρό δίσκο του φίρερ Μιχαλολιάκου) για να ασχοληθούμε με το δελτίο Τύπου που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η νεοναζιστική συμμορία στις 10μμ της 26ης Απρίλη του 2018. Ενα δελτίο Τύπου μέσω του οποίου οι νεοναζιστές ισχυρίζονται ότι δήθεν τα αναγνωστέα έγγραφα αθωώνουν τη ΧΑ!

Πρόκειται για πανικόβλητη κίνηση, γεγονός που αποδεικνύεται από την… κοπτοραπτική που χρησιμοποίησαν, προκειμένου να καθησυχάσουν τόσο τους κατηγορούμενους όσο και όλους τους χρυσαυγίτες, ότι δεν κινδυνεύουν να καταδικαστούν. Χρησιμοποίησαν ένα απόσπασμα διάρκειας 1’:42’’, κομμένο από το βίντεο 21 του αναγνωστέου εγγράφου 14.3, που όμως είναι διάρκειας 16’:46’’. Στο συγκεκριμένο αναγνωστέο έγγραφο υπάρχουν 297 βίντεο!

Νεοναζιστική αυτο-λογοκρισία

Τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου είναι 438 και το μέγεθός τους ξεπερνά το 1,5 Τb. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι είναι λογικό να μη δια-βαστούν όλα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι να προτείνουν τόσο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών ποια από τα έγγραφα, βίντεο και ηχητικά που υπάρχουν στα αναγνωστέα έγγραφα θα διαβαστούν, θα προβληθούν και θα ακουστούν. Φυσικά, όλα τα αναγνωστέα έγγραφα θα ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο προκειμένου να βγάλει την απόφασή του, ανεξάρτητα από την ανάγνωση, προβολή ή αναπαραγωγή τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών δεν πρότειναν να παιχτεί στο δικαστήριο αυτό το απόσπασμα των 1’:42’’. Στην ιστοσελίδα τους το θεωρούν τόσο σημαντικό, επειδή τους αθωώνει, αλλά στο δικαστήριο οι συνήγοροί τους δεν πρότειναν να παιχτεί! Δεν πρόκειται για αμέλεια ή αβλεψία. Οι συνήγοροι γνωρίζουν ότι ακόμα και αυτό το βίντεο δεν είναι αθωωτικό για τους νεοναζιστές πελάτες τους. Αλλωστε, όπως θα δούμε παρακάτω, οι συνήγοροι υπεράσπισης προτείνουν να παιχτούν αποσπάσματα και όχι ολόκληρα τα βίντεο, λογοκρίνοντας τον φίρερ όπου αυτός μιλάει για εθνικοσοσιαλισμό και άλλα τέτοια… δημοκρατικά.

Το βίντεο από το οποίο πήραν το απόσπασμα περιλαμβάνει ομιλία του φίρερ σε Τοπική Οργάνωση. Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρεται στην περίπτωση του πρώην χρυσαυγίτη Χρ. Ρήγα που είχε κατηγορηθεί για διπλή δολοφονία και στη συνέχεια αθωώθηκε. Επισημαίνει ότι τώρα που αθωώθηκε ο Ρήγας, τα Μαζικά Μέσα δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην αθωωτική απόφαση. Η αναφορά στον Ρήγα λογοκρίθηκε και στο απόσπασμα του βίντεο που ανάρτησαν και στο δελτίο Τύπου, γιατί ο Ρήγας έχει στο μεταξύ αποχωρήσει από τη ΧΑ. Στη συνέχεια, ο φίρερ λέει ότι «η ΧΑ απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, ανεβαίνει, είναι γεγονός. Αυτό δεν μας επηρεάζει όμως. Εμείς, είτε λίγοι είμαστε είτε πολλοί, είτε 3%, είτε 2%, είτε 102%, πάντα οι ίδιοι θα είμαστε, χρυσαυγίτες. Θα είμαστε επαναστάτες, θα είμαστε πάντα εθνικιστές… Η Γκάρντιαν (έγραψε) ότι, ξέρετε, αυτοί δεν είναι σαν τους άλλους, δεν είναι οι ακροδεξιοί, δεν είναι οι έτσι, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι Ναζί. Είχα πει μάλιστα σε κάποιους, εάν υπήρχαν σήμερα οι Ναζί, ίσως ήμασταν και Ναζί. Αλλά δεν υπάρχουν Ναζί, πώς να το κάνουμε».

Με τη φράση «πάντα οι ίδιοι θα είμαστε», αγαπημένη φράση του φίρερ, που την επαναλαμβάνει συχνά και στερεότυπα, βροντοφωνάζει ότι η ΧΑ ήταν και συνεχίζει να είναι ένα εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα. Ακόμα και το λογοπαίγνιο «εάν υπήρχαν Ναζί θα ήμασταν μαζί, αλλά δεν υπάρχουν σήμερα», είναι πλήρες νοήματος για τα μέλη της ΧΑ. Αλλωστε, από τα αναγνωστέα έγγραφα αναβλύζει σαν πίδακας ο εθνικοσοσιαλιστικός χαρακτήρας της ΧΑ.

Συνεχίζει ο Μιχαλολιάκος: «Στη συνέχεια, για να μην σας κουράζω, λέει η κυρία αυτή, ότι από την ευρωπαϊκή εμπειρία που έχει υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η μία περίπτωση είναι να κοινοβουλευτοποιηθεί η ΧΑ, τουτέστιν να απορροφηθεί από το σύστημα και να γίνει ένα κόμμα γραφειοκρατών. Δεν ξέρω πώς θα συμβεί αυτό. Εγώ ένα ξέρω προσωπικά. Δεν θα είμαι σ’ αυτό το κόμμα, εάν αυτό συμβεί. Εάν είναι να κάνουμε ένα άλλο ΛΑΟΣ και κόμμα του Καρατζαφέρη, για να παζαρεύουμε την εξουσία με κάποιους άλλους, να λείπει το βύσσινο δεν το χρειαζόμαστε».

Ολα αυτά έχουν κοπεί με το ψαλίδι από το «αθωωτικό» βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Με την ανάλυση ενάντια στην «κοινοβουλευτοποίηση της ΧΑ» ο φίρερ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του σκληρού πυρήνα των νεαρών χρυσαυγιτών που θέλουν να δράσει η ΧΑ ακτιβιστικά με τα τάγματα εφόδου.  Βέβαια, αυτή την περίοδο η ΧΑ, λόγω της διεξαγόμενης  δίκης και της σίγουρης καταδίκης του συνόλου των κατηγορούμενων, έχει «κοινοβουλευτοποιηθεί». Αυτό όμως δεν πρόκειται να το παραδεχτεί ποτέ ο φίρερ. Πόσω μάλλον παλιότερα. Το ανάθεμα σε κάθε σκέψη για «κοινοβουλευτοποίηση» ενισχύει την ηγετική θέση του φίρερ στον σκληρό πυρήνα της ΧΑ, που θέλει να συνεχιστεί η εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου.

Στη συνέχεια, όμως, απορρίπτει την «ακτιβίστικη» δράση της ΧΑ, γιατί ο φίρερ μιλάει πολλές γλώσσες και έχει ανάγκη προς τα έξω να παρουσιάσει τη ΧΑ σαν ένα κόμμα που δήθεν σέβεται τη νομιμότητα και το σύνταγμα. Θέλοντας, λοιπόν, να εξυπηρετήσουν αυτόν τον στόχο, κόβουν από το βίντεο και δημοσιοποιούν μόνο το εξής κομμάτι: «Και η άλλη περίπτωση είναι, λέει, να παρασυρθεί από έναν ακτιβισμό, ο οποίος τελικά θα την φθείρει πολιτικά. Οχι, έχουν γνώση οι φύλακες. Οι χρυσαυγίτες είναι πειθαρχημένοι. Είναι παραμύθια αυτά που λένε. Θα βαδίσουμε μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και θα κερδίσουμε όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό και θα γίνουμε κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να γεμίσουμε μια πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και να διαλύσουν το κόμμα μας. Θα βαδίσουμε νόμιμα, μέσα στα πλαίσια των νόμων, και θα τους νικήσουμε με τα δικά τους όπλα. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να τονίσω, ότι απαιτείται -και πρέπει να το αντιληφθείτε- πειθαρχία μέσα στα πλαίσια των τοπικών οργανώσεων, μέσα στα πλαίσια των ιδεολογικών κατευθύνσεων».

Παρεμπιπτόντως, να σημειώσουμε εδώ ότι με την αυτο-λογοκρισία και την κοπτοραπτική, ο φίρερ προσπαθεί να απαλλάξει τον εαυτό του και την ηγετική ομάδα (βουλευτές), ρίχνοντας «στα σκυλιά» τους διάφορους Ρουπακιάδες, οι οποίοι υποτίθεται ότι ενήργησαν ατομικά, εκτός γραμμής.

Λογοκρισία και από τους δικηγόρους

Στην προεκλογική περίοδο του 2012 ο φίρερ επισκέφτηκε και τη Σπάρτη και μίλησε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης. Στο αναγνωστέο έγγραφο 2.2 (τμήμα του αναγνωστέου 13.3) υπάρχουν 19 βίντεο. Απ΄ αυτά, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να προβληθούν μόνο 8’:40’’ από το βίντεο 0090 και 00:20’’από το βίντεο 0110. Ο λόγος είναι προφανής σε όποιον μελετήσει όλο το υλικό: προσπαθούν να κρύψουν την τοποθέτηση του φίρερ για τον ελληνικό εθνικοσοσιαλισμό, την έκφραση του μεγάλου σεβασμού του «σε αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ», τον συμψηφισμό των εγκλημάτων των Ναζί στην Ελλάδα με τα δήθεν εγκλήματα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, την παραδοχή του ότι ο πατέρας του είχε ενταχθεί στα Τάγματα Ασφαλείας που είχαν συνεργαστεί με τους  χιτλερικούς κατακτητές, την υπεράσπιση των Χιτών και των Ταγματασφαλιτών.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του φίρερ στη Σπάρτη, που τα λογόκριναν οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών.

Βίντεο 0090: «…850 επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2011 μετέφεραν τις δραστηριότητές τους από την Βόρεια Ελλάδα στην Βουλγαρία. Ε, όχι, αυτοί είναι κερδοσκόποι και προδότες. Αν υπήρχε εθνικό κράτος (σ.σ. εθνικοσοσιαλιστικό εννοεί) -να ξέρετε αυτοί έχουν πάρει θαλασσοδάνεια και έχουν πάρει επιδοτήσεις- έπρεπε να τους κατασχέσει την προσωπική περιουσία. Αυτό δεν είναι κομμουνισμός παιδιά. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα και κάνουμε το λάθος».

 «Εθνικοσοισιαλισμός», λέει κά-   ποιος από κάτω και ο φίρερ συνεχίζει:«Εθνικοσοσιαλισμός, ναι, βεβαίως, ελληνικός, στα μέτρα του 2011. Εγώέχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ για να είμαι ειλικρινής… Εχουμε εδώ και τον νεότερο Χίτη. Οι Χίτες και Ταγματασφαλίτες δεν ήταν προδότες. Αρχισαν να τους σκοτώνουν οι κομμουνιστές… Ο πατέρας μου εμένα, πριν πάει στα Τάγματα  Ασφαλείας… δεν είχε άλλο περιθώριο… Εγιναν εγκλήματα πολέμου. Δεν έγιναν όμως μόνο από τους Γερμανούς».

Βίντεο 0091: «Με συγχωρείτε, αδιαφορώ για την σύνταξη του οποιουδήποτε, αδιαφορώ για τον μισθό του οποιουδήποτε. Πέστε με φασίστα, πέστε με, αυτό δεν είναι ψηφοθηρικά καλό να το λέμε, αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια… Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία, για να είμαστε ειλικρινείς. Εάν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάβολο η δημοκρατία. Και όποιου  του αρέσει και δεν το κρύβουμε… Ναι είμαστε φασίστες, τι διάβολο  χειρότερο κακό θα σας συμβεί…».

Οταν βρίσκεται σε «στενό οικογενειακό κύκλο», ο φίρερ πετάει τη μάσκα του «φίλου του λαού», που τάχα πονάει για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Η αντικαπιταλιστική μάσκα των νεοναζιστών ξεσκίζεται.

Πάμε τώρα σε ένα βίντεο που υπάρχει στο φάκελο 2various του αναγνωστέου 13.3. Αυτό το βίντεο περιέχει ομιλίες του φίρερ στην ΤΟ Αθήνας της ΧΑ, στις 26 Νοέμβρη του 2011. Σ’ αυτή τη μάζωξη των νεοναζιστών  τη συζήτηση άνοιξε ο Κασιδιάρης που σε κάποια στιγμή ρωτάει: Ερχεται ο Αρχηγός τώρα; Μόλις τον ενημερώνουν ότι έρχεται, δίνει το στρατοκρατικό παράγγελμα: Εγέρθητι! Το «εγέρθητι» το είχαμε ακούσει από τον Καιάδα. Το εν λόγω βίντεο επιβεβαιώνει ότι ήταν μόνιμο καθήκον. Μόλις έφτανε ο φίρερ, δινόταν το στρατιωτικό παράγγελμα και όλοι στέκονταν προσοχή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών έκαναν λογοκρισία στις θέσεις του Μιχαλολιάκου και σ’ αυτό το βίντεο. Εννοείται πως εκτελούν δική του εντολή. Στο μόρφωμα αυτό, ακόμα και για δευτερεύοντα ζητήματα (παραδείγματος χάριν, αν μπορεί να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις τους στα γραφεία των ΤΟ ένας που δεν είναι οπαδός τους) δίνει έγκριση ο ίδιος ο φίρερ.

Παραθέτουμε τα αποσπάσματα από την ομιλία του φίρερ που λογόκριναν οι συνήγοροι υπεράσπισης με την πρότασή τους για τα βίντεο που πρέπει να προβληθούν:

«Εδώ υπάρχει συναγωνιστής μας που εδέχθη δολοφονική επίθεση… Ξέρουμε ποιος είναι και δεν έχουν κάνει τίποτα. Είναι συνένοχοι των εγκληματιών. Εάν έρθει, όμως, η ώρα της κρίσεως, η ώρα της Χρυσής Αυγής, να  το  γνωρίζουν -γιατί σίγουρα από κάπου θα ακούσουνε αυτά που λέω- θα είμαστε εκεί και θα αποδώσουμε δικαιοσύνη… Που είναι εξαιρετικά αμήχανοι. Οτι θα γίνουμε ακόμα χειρότεροι άμα δεν μπούμε στη Βουλή. Τότε δεν θα έχουμε να φοβηθούμε καμιά πολιτική σκοπιμότητα και ίσως να χρειαστεί να κλείσουμε και τα γραφεία αυτά. Να μην ξέρουν πού θα μας βρούνε. Και τότε να ψάχνουν όποιον νομίζουνε για να βρούνε αυτούς για να αποδώσουν δικαιοσύνη…

Δεν είναι μακρυά  το 2009 και οι ευρωεκλογές… και λέγανε όχι στη Χρυσή Αυγή. Αυτοί είναι περιθωριακοί, είναι Ναζιστές. Ναι, Ναζιστές είμαστε, προδότες της Ελλάδας δεν είμαστε…

Είναι προφανές ότι δεν έχουν άδικο, ότι οι περισσότεροι έλληνες ψηφοφόροι, το κοπάδι, είναι ηλίθιοι. Και αυτό το λέμε πριν τις εκλογές. Δεν βγαίνουμε, α λα Λεβέντη, μετά τις εκλογές, να πούμε ότι είστε ζώα. Οτι οι περισσότεροι έλληνες ψηφοφόροι είναι ζώα το λέμε πριν τις εκλογές, το λέει η ίδια η ιδεολογία μας, το λέει η φύση του ίδιου το πολιτικού μας πιστεύω…

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω, να μην το έχετε δεμένο, ότι θα μπούμε στη Βουλή. Ολα δείχνουν ότι θα μπούμε στη Βουλή. Αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και την επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμα και εάν δεν μπούμε στη Βουλή. Είμαστε πολιτικοί-στρατιώτες, είμαστε αγωνιστές…».

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά δεν είναι τα μοναδικά βίντεο στα οποία οι συνήγοροι των νεοναζιστών κάνουν λογοκρισία διά της κοπτοραπτικής. Ο χώρος δεν επιτρέπει να επεκταθούμε άλλο. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε με τα αναγνωστέα έγγραφα 276 και 327.

Εγινε νομίζουμε καθαρό πως η προσπάθεια των νεοναζιστών να παρουσιάσουν έναν φίρερ… κοινοβουλευτικό αγλάισμα, κόβοντας και ράβοντας τις ανατριχιαστικές νεοναζιστικές υλακές του, είναι στην ουσία μια κίνηση απελπισίας, που μπορεί να έχει ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα στο εσωτερικό της συμμορίας.

Ο Μιχαλολιάκος και όλα τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη -Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Κούζηλος και σία- γνωρίζουν ότι τα αναγνωστέα έγγραφα είναι καταπέλτης και ότι τελικά δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την καταδίκη. Ετσι, είναι ευεξήγητος ο πανικός τους.

Οι νεοναζιστές, μέχρι τη δολοφονία του αντιφασίστα  Παύλου Φύσσα είχαν το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποκαθιστούν τον δικαστικό και αστυνομικό μηχανισμό, καθώς αυτοί οι μηχανισμοί τους επέτρεπαν τη φασιστική και δολοφονική δράση τους. Πλέον το «μαγαζί» δεν πάει καλά. Γραφεία κλείνουν σε όλη τη χώρα. Επειδή εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι το μόρφωμά τους δυναμώνει, καλό είναι να θυμηθούμε ποια ήταν η εκλογική τους εξέλιξη.

Στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, σε σχέση με τις εκλογές του Μάη του 2012, έχασαν 60.994 ψήφους!

Γεράσιμος Λιόντος


KONTΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΜΑΗ
eksegersi.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια