Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κουρουμπλής από τη Μυτιλήνη: "Δίκαια και ανθρώπινα τα αιτήματα των Λιμενικών"

O κ. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο ΛΣ 


Σταμάτη Ράπτη και τον Διευθυντή του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης Yποναύαρχο ΛΣ Γιάννη Αργυρίου, είχε συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Διοικητού της 9ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχο ΛΣ Θεοφάνη Κούρκουλο και τον υπολιμενάρχη Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχο ΛΣ Κώστα Φλουρή. 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, κκ Ιωάννης Γιανέλλης Θεοδοσιάδης, Χρήστος Λαμπρίδης και Διονύσης Τεμπονέρας και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της στέγασης του Λιμεναρχείου και προωθήθηκαν λύσεις. Ακολούθησε συνάντηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων του Σώματος, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΕΠΛΣ Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Φώτης Γαρουφαλιάς έθεσε ζητήματα του Κλάδου. 

Ετέθησαν τα ζητήματα της ενίσχυσης του προσωπικού, λόγω αυξημένων προσφυγικών ροών, του υπολογισμού των περιπολιών και των πλευσίμων, της συνταγογράφησης φαρμάκων. Ειδική αναφορά έγινε στον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Νικόλαο Γκόλια.

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε τα αιτήματα λογικά και ανθρώπινα και έδωσε οδηγίες για να δρομολογηθούν λύσεις. Ζήτησε από τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής«να συνεχίσουν να δείχνουν επαγγελματισμό, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να μείνει η πατρίδα μακριά από πρόσθετες περιπέτειες». 

Ζήτησε ακόμα από τα στελέχη να συνεχίσουν να καταθέτουν την ανθρωπιά τους στις επιχειρήσεις για τη διάσωση προσφύγων.

Ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν σηκώσει πραγματικά όλο το βάρος της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, ακόμα και με προσωπικό κόστος. Χαρακτήρισε τα αιτήματα δίκαια και ζήτησε να ικανοποιηθούν.

Επίσκεψη ΥΝΑΝΠ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΠΑΘ-090 “ΓΑΥΔΟΣ” στη Μυτιλήνη

Με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ-090) “ΓΑΥΔΟΣ”, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη και τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λέσβο.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς από τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τον κυβερνήτη του ΠΑΘ-090 Πλωτάρχη Λ.Σ. Σπυρίδωνα Κρουστάλη, για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στο ΠΑΘ-090, μετά το γνωστό συμβάν στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

lesvospost.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια