Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αναπνέουμε και γιατί αυτό είναι σημαντικό;


Ένα μεγάλος μέρος των ανθρώπων γύρω μας αναπνέει με λάθος τρόπο, παρόλο που γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η σωστή αναπνοή για τη σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Γιατί είναι λάθος να αναπνέουμε όπως αναπνέουμε;

Παρόλο που όταν γεννιόμαστε ξέρουμε πώς να αναπνέουμε, στην πορεία της ζωής μας ξεχνάμε. Αν όταν εισπνέεις αισθάνεσαι σα να ταξιδεύει η αναπνοή σου από το βάθος των πνευμόνων σου μέχρι το στήθος σου και οι ώμοι σου κινούνται προς τα πάνω, τότε είσαι σαν το 95% των ενηλίκων αυτού του κόσμου. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείς μόνο ένα κλάσμα των πνευμόνων σου και όλο το υπόλοιπο μένει αχρησιμοποίητο.

Πόσο σημαντικό είναι να αναπνέεις σωστά..

Η οριζόντια αναπνοή (όπως λέγεται ο σωστός τρόπος αναπνοής) χρησιμοποιεί το μυ του σώματός σου που είναι φτιαγμένος για να αναπνέει, το διάφραγμα, και σου επιτρέπει να γεμίζεις το μεγαλύτερο μέρος των πνευμόνων σου με αέρα. Το περίεργο είναι πως αν κοιτάξεις με το μικροσκόπιο σε κυτταρικό επίπεδο κάθε συναισθηματικό ή φυσικό πόνο, θα διαπιστώσεις πως οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου.

Πώς μπορείς να αλλάξεις την αναπνοή σου…

Είναι τόσο σημαντικό το να αναπνέεις σωστά που αξίζει πραγματικά να το προσπαθήσεις. Για να το πετύχεις ξάπλωσε ανάσκελα, ακούμπα το ένα σου χέρι πάνω στην κοιλιά σου και πάρε μια βαθιά αναπνοή. Θα καταλάβεις ότι την έχεις κάνει σωστά αν δεις την κοιλιά σου να φουσκώνει όταν εισπνέεις και να ξεφουσκώνει όταν εκπνέεις. Μπορείς να βάλεις και το άλλο σου χέρι στο στήθος σου έτσι ώστε να φροντίζεις αυτό να μην κινείται καθόλου όσο εισπνέεις και εκπνέεις.

Καταφέρνοντας να κάνεις τη σωστή αναπνοή μέρος της καθημερινότητάς σου θα διαπιστώσεις πως θα αυξηθούν οι αντοχές σου στα πάντα. Θα γυμνάζεσαι πολύ καλύτερα χωρίς να κουράζεσαι και θα αισθάνεσαι πολύ καλύτερα και εσωτερικά και εξωτερικά.

Όταν αρχίσεις να αναπνέεις από χαμηλά, θα δεις τους κοιλιακούς και τον κορμό σου να δυναμώνουν απίστευτα. Και μόνο γι’ αυτό το λόγο… αξίζει να το δοκιμάσεις.


Πηγή: keepup.gr
_