Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Τέλος στα προειδοποιητικά σφυρίγματα της Τροχαίας για τους παράνομους! Να "πέφτει" κλήση αμέσως - Οι νέες οδηγίες της διοίκησης


«Μάστιγα» χαρακτήρισε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας την ανεξέλεγκτη στάθμευση των δικύκλων σε συνάντηση που είχε με την διοικήτρια της Τροχαίας, Ιωάννα Παναγοπούλου, και έκανε λόγο για ανοχή. Μάλιστα μέσα από τη συζήτηση που είχαν τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ (Γιώργο Βασιλακόπουλο, Τάσο Γεωργαντά και Γιώργο Καλλίνικο) και την διοικήτρια της Τροχαίας βγήκε η είδηση για τις νέες αυστηρές εντολές. Όπως αποκάλυψε η ΟΙΚΙΠΑ σε σχετική ενημέρωση που εστάλη στον τύπο, οι εντολές που έχει δώσει είναι «να μην υπάρχουν προειδοποιητικά σφυρίγματα από τα όργανα της Τροχαίας, αλλά να επιδίδονται άμεσα κλήσεις όταν απουσιάζουν οι οδηγοί».

Από τη δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι της ΟΙΚΙΠΑ επεσήμαναν ότι η μεγάλη παραβατικότητα των τροχοφόρων πλήττει ευθέως την ποιότητα ζωής των πολιτών και ζήτησαν να υπάρχει μηδενική ανοχή στους ασυνείδητους οδηγούς.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τη ζώνη, κράνος, χρήση κινητού (αφαίρεση αδείας αντί προστίμου) έχουμε κατακόρυφη μείωση της παραβατικότητας.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ

 

Επίσκεψη στην Τροχαία Πατρών έκανε η  Οικολογική Κίνηση Πάτρας για ενημέρωση της σε θέματα κινητικότητας στην πόλη.

 

 Η αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τους Γιώργο Βασιλακόπουλο, Τάσο Γεωργαντά και Γιώργο Καλλίνικο, είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη Διοικήτρια  της Τροχαίας κ. Ιωάννα Παναγοπούλου για το κυκλοφοριακό, με κυρίαρχα προβλήματα  το  διπλοπαρκάρισμα και την  παράνομη στάθμευση από τα μηχανάκια.

 

Η Διοικήτρια εντόπισε σαν  αίτια, την κακή οδηγική συμπεριφορά των οδηγών και την ελλιπή αστυνόμευση αφού το διαθέσιμο προσωπικό δεν επαρκεί για ουσιαστικό έλεγχο της αυξημένης παραβατικότητας.

 

Διευκρίνισε ότι οι δικές της εντολές είναι να μην υπάρχουν προειδοποιητικά σφυρίγματα από τα όργανα της Τροχαίας, αλλά να επιδίδονται άμεσα κλήσεις όταν απουσιάζουν οι οδηγοί. Επίσης σε οδηγούς που παραμένουν διπλοπαρκαρισμένοι να γίνεται πλήρης έλεγχος των απαιτούμενων παραστατικών κυκλοφορίας.

 

Τέλος τόνισε  το θετικό αποτέλεσμα από την τοποθέτηση κορυνών (Έλληνος Στρατιώτου), σε ότι αφορά  την  αντιμετώπιση του διπλοπαρκαρίσματος.

 

Από τη δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι της ΟΙΚΙΠΑ επεσήμαναν ότι η μεγάλη παραβατικότητα των τροχοφόρων πλήττει ευθέως την ποιότητα ζωής των πολιτών και ζήτησαν να υπάρχει μηδενική ανοχή  στους ασυνείδητους οδηγούς.

 

Για την ανεξέλεγκτη στάθμευση των δικύκλων  τόνισαν ότι το φαινόμενο έχει εξελιχθεί  σε μάστιγα  για την πόλη, αφού παρκάρουν οπουδήποτε, ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, πάνω σε ράμπες για ΑΜΕΑ, σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και πεζόδρομους.

 

Οι κλήσεις που επιδίδονται στα παράνομα παρκαρισμένα μηχανάκια είναι ελάχιστες και η ανοχή που επιδεικνύεται από τα όργανα της τροχαίας, εμφανής.

 

Από τη συζήτηση προέκυψε και μια καλή είδηση, ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων του ΚΟΚ  για τη ζώνη, κράνος, χρήση κινητού  (αφαίρεση αδείας αντί προστίμου) έχουμε κατακόρυφη μείωση αυτού του είδους της παραβατικότητας.

 

Η συζήτηση έκλεισε με την προσδοκία ότι οι νέες κυκλοφορικές αρτηρίες και ρυθμίσεις θα μειώσουν το πρόβλημα και την υπόσχεση από τη Διοικήτρια ότι θα ενταθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, στα πλαίσια βεβαίως των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

 

Πηγή: tempo24news.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια