Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό; Είναι δίκαιο να γίνει πράξη;

Ανακοίνωση της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος:


Όταν πριν από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε ότι η πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς προέβη στη συγκρότηση 17 μελούς επιτροπής «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», θεωρήσαμε ότι ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα αυτό που όλη η ελληνική κοινωνία θεωρεί αυτονόητο… Το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Από εκείνη την στιγμή όμως άρχισαν οι εκπλήξεις…

Πρώτον, στην επιτροπή των 17 ατόμων ΔΕΝ συμμετέχει κανένας πυροσβέστης. Μάλλον κάποιοι ξέρουν καλύτερα από εμάς.

Δεύτερον, οι δεκάδες τραυματίες, οι νεκροί, οι ανίκανοι για υπηρεσία συνάδελφοι πρέπει να θεωρηθούν… τυχαίες περιπτώσεις. Μας το… επιβεβαίωσαν και οι οικογένειες τους.
Τα πράγματα είναι απλά! Δε θέλουμε άλλα κροκοδείλια δάκρυα, ανέξοδους επαίνους και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη… όταν έχουμε σβήσει τις φωτιές και έχουμε απεγκλωβίσει ανθρώπους από πλημμυρισμένα σπίτια.

Ζητάμε από τον κ. Τόσκα, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την αυτονόητη ένταξη του πυροσβεστικού επαγγέλματος μεταξύ των επικίνδυνων και ανθυγιεινών, για το σύνολο του υπηρετούντος ένστολου πυροσβεστικού προσωπικού.

Ζητάμε από τον κ. Χουλιαράκη, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, την πρόβλεψη συμμετοχής εκπροσώπων μας στην Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος, ως ελάχιστη καταρχήν αναγνώριση του λειτουργήματος που επιτελούμε.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια