Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ουρολοίμωξη: Από τι προκαλείται και πώς θα την αντιμετωπίσετε;


Αποτελεί μία από τις πιο συχνές και ενοχλητικές παθήσεις του καλοκαιριού.

Παρακάτω θα δείτε κάποιες βασικές πληροφορίες, ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι για να αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό.

Πριν σου πούμε, όμως, πώς να αντιμετωπίσεις την ουρολοίμωξη θα πρέπει να μάθεις τα βασικά γι’ αυτή τη λοίμωξη αλλά και ποια είναι τα πρώτα συμπτώματά της ώστε να μπορείς να την αναγνωρίζεις.

Αίτια ουρολοίμωξης

Πηγή μόλυνσης αποτελεί συχνά η πρωκτική περιοχή, καθώς μικροοργανισμοί μεταφέρονται στην ευαίσθητη περιοχή και συγκεκριμένα στην ουρήθρα. Ακόμα, η ουρολοίμωξη μπορεί να προκληθεί όταν συγκρατούμε τα ούρα μας και αναβάλλουμε να πάμε στην τουαλέτα.

Να προσέχετε την υγιεινή του πρωκτού, να σκουπίζεστε πάντα με φορά από μπροστά προς τα πίσω και να προσέχετε τη μεταφορά μικροβίων από τον πρωκτό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Συμπτώματα

Συχνοουρία, δυσουρία (πόνος και δυσκολία κατά την ούρηση), αίσθημα «βάρους» χαμηλά στην κοιλιά, αίσθηση ανικανοποίητου μετά την ούρηση (νιώθεις ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και πρέπει να την επαναλάβεις). Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις τα παραπάνω συνοδεύονται από πυρετό. Αν διαπιστώσετε και αίμα στα ούρα, τότε πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, διότι η ουρολοίμωξη είναι σε προχωρημένο στάδιο και έχει επηρεάσει τα νεφρά σας.


Τρόποι αντιμετώπισης

Όταν αναγνωρίσετε συμπτώματα ουρολοίμωξης, πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε στους ειδικούς. Αρχικά, σε μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου θα κάνετε καλλιέργεια ούρων (χρειάζεται να δώσετε δείγμα από τα πρώτα πρωινά ούρα). Τη συγκεκριμένη εξέταση μπορείτε να την κάνετε αυτόνομα ή να σας τη γράψει ο γυναικολόγος σας. Αν επιχειρήσετε το πρώτο, καλό θα ήταν να ελέγξετε τις τιμές της εξέτασης (κυμαίνονται από 20 έως περίπου 40 ευρώ ανά ιδιωτικό μικροβιολογικό).

Όταν βγουν τα αποτελέσματα και διαπιστωθεί η ουρολοίμωξη, πρέπει να τη δώσετε στο γυναικολόγο σας, ο οποίος θα σας γράψει την αντιβίωση που ενδείκνυται για το μικρόβιο που έχετε. Απαραίτητο είναι να πάρετε και προβιοτικά ή να τρώτε άφθονα γιαούρτια για να μην αναπτύξετε μύκητες από την αντιβίωση.

Τρόποι ανακούφισης

Μέχρι να κάνετε την εξέταση, ίσως σας ανακουφίσουν πλύσεις με χαμομήλι στην ευαίσθητη περιοχή. Στο μεταξύ, η Νο 1 συμβουλή από ειδικούς και παθόντες είναι να πίνετε άφθονο νερό για να ουρείτε συχνά και να καθαρίζει ο οργανισμός.


Πηγή: ipop.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια