Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποτοξίνωση στο συκώτι: Πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν!



Για να αποβάλλετε όλες τις τοξίνες από τον οργανισμός σας είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση στο συκώτι!

Το συκώτι αποτελεί το «φίλτρο» του οργανισμού, το οποίο συγκρατεί τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες από το να εισέλθουν στο αίμα και από εκεί στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η αποτοξίνωσή του με τις απαραίτητες τροφές.

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Σκόρδο

Ακόμα και μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει εκείνα τα ηπατικά ένζυμα που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες αλικίνης και σεληνίου, τα οποία είναι δύο φυσικά συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Γκρέιπφρουτ

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Αρκεί ένα ποτήρι από φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ (ειδικά το πρωί) για να αυξηθεί η παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων και να απομακρυνθούν καρκινογόνα και άλλες τοξίνες από το ήπαρ.


Πράσινο τσάι

Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, όπως οι κατεχίνες, ένα συστατικό που είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος.

Αβοκάντο

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για καλής ποιότητας αβοκάντο. Είναι ένα φρούτο που βοηθάει τον οργανισμό να παράγει γλουταθιόνη, μια χημική ένωση που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία αυτο-αποτοξίνωσης του συκωτιού.

Ελαιόλαδο

Βοηθάει τον οργανισμό, παρέχοντας μια βάση λιπιδίων που μπορούν να απορροφήσουν τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνει ένα μέρος του βάρους από τη λειτουργία του ήπατος σε σχέση με την τοξική υπερφόρτωση.


Πηγή: healthreport.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια