Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών

Επτά άτομα, έλληνες και αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παρατύπως αλλοδαπούς από τη χώρα μας στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρωινές
ώρες χθες, στο Κατάκολο και στην Αθήνα, σε συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος. σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Λιμεναρχείου Κατάκολου.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι ανωτέρω φαίνεται να συμμετέχουν ενεργά στο πλαίσιο κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και αλλοδαπών. Από τις ανωτέρω πληροφορίες καθώς και από τις δια ζώσης παρακολουθήσεις με εποχούμενα και πεζά κλιμάκια στελεχών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. του Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με την συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με στοιχεία που αποτελούν σύσταση συμμορίας κατ' άρθρο 187 Π.Κ., στην οποία διευθύνοντα και ηγετικό ρόλο είχε ένας 52χρονος εκ των κατηγορουμένων με το ψευδώνυμο «Ζoras Baron».

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισανστη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Γέρακα ν. Ζακύνθου και ακρωτηρίου Κατακόλου Ηλείας, το μηχανοκίνητο σκάφος «IMREN 1» σημαίας Τουρκίας.

Κατόπιν ακινητοποίησής του και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του, μετέφερε εντός του χώρου της καμπίνας, 38 αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και παιδιά. Το σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κατακόλου όπου συνελήφθη ο κυβερνήτης. Σημειώνεται ότι για κάθε ένα μεταφερόμενο αλλοδαπό το κύκλωμα εισέπραττε 4.000 ευρώ.



Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι ακόμα άτομα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων οι δύο εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη εντός Ι.Χ. επαγγελματικού οχήματος στα διόδια Ρίου Αχαΐας, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις σε διάφορα σημεία της Αττικής με ταυτόχρονες συντονισμένες επιχειρήσεις.

Το σκάφος «IMREN 1» σημαίας Τουρκίας που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των αλλοδαπών καθώς και το όχημα κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια διενεργήθηκαν νομότυπες κατ' οίκον έρευνες από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε τρεις οικίες όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27.400 ευρώ, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9Χ19 με μία γεμιστήρα των 18 φυσιγγίων καθώς και 17 φυσίγγια των 9 mm, ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,62 Χ 25 mm, με μία γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, ένα κουτί φυσιγγίων με σαράντα ένα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm Lugen, μαχαίρια διαφόρων τύπων και σιδηρογροθιά, ένα κλεμμένο δίκυκλο, δύο συστήματα εντοπισμού GMS/GPRS/GPS tracker, εννέα κινητά τηλέφωνα, 29 κάρτες SIM διαφόρων εταιριών, συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, ένα έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης με σφραγίδες γνήσιου υπογραφής μη συμπληρωμένο, οκτώ κροτίδες, διάφοροι τύποι ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπά άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Επιπλέον συνελήφθησαν χθες (το πρωί, στην παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 24 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, έντεκα (11) μη νόμιμους αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μπανγκλαντές.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, 11 μετανάστες. Η βάρκα κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

tovima.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια