Εξαρθρώθηκε σπείρα που χορηγούσε ιατρικές γνωματεύσεις σε εμπόρους ναρκωτικών - Συμμετείχαν ιατροί και δικηγόροι

Στη σύλληψη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων σε προφυλακιστέα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε περιοχές της Αττικής, προέβη η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σειρά κακουργημάτων όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για δωροδοκία και δωροληψία καθώς και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατ' εξακολούθηση.

Πως δρούσαν

Οι εμπλεκόμενοι φέρεται να χορηγούσαν ιατρικές γνωματεύσεις στα προφυλακισμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική, προκειμένου να τα ρίξουν στα «μαλακά», τυγχάνοντας των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και παρουσιάζοντάς τα ως τοξικοεξαρτημένα.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος από βεβαιώσεις - πραγματογνωμοσύνες, η ακεραιότητα των οποίων εξετάζεται.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο συνελήφθησαν έντεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αττικής. Πρόκειται για εννέα Έλληνες και δύο υπηκόους Αλβανίας. 
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών διακριβώθηκε ότι η ανωτέρω οργάνωση αποτελείτο από τρεις πυρήνες.
Στον πρώτο πυρήνα το αρχηγικό μέλος ήταν επιφορτισμένο με τη μεταφορά-εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαίνης- MDMA ) από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Με υπαρχηγό 33χρονο ημεδαπό, υπεύθυνο για την αποθήκευση των εισαγώμενων ναρκωτικών και πέντε περιφερειακά μέλη, διοχέτευαν τα ναρκωτικά σε δίκτυα πελατών.
Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από 46χρονο ημεδαπό έγκλειστο των Φυλακών και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών.
Ο τρίτος πυρήνας ή αλλιώς Ομάδα "Οργάνωσης" ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η οικία μάλιστα 28χρονου ημεδαπού, μέλους του πυρήνα είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης.
Συνδετικός κρίκος και των τριών πυρήνων ήταν 35χρονος ημεδαπός ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο 35χρονος, βοηθούμενος από τους άμεσα συνεργάτες του διακινούσε τα ναρκωτικά τόσο από την οικία του όσο και επισκεπτόμενος διάφορα νυκτερινά κέντρα.
newpost.gr
My Vodafone
_