Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος προς Τόσκα: "Τα Εξάρχεια «βασίλειο ζόφου» με κυβερνητική ευθύνη!"

«Η διαμαρτυρία-καταγγελία εκατοντάδων κατοίκων των Εξαρχείων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αποκαλύπτει σε όλη του την τραγικότητα το βασίλειο του
ζόφου, που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή. Η ανάγνωση του κειμένου κάνει κάθε καλόπιστο πολίτη αυτής της χώρας να ντρέπεται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει μια από τις ιστορικότερες συνοικίες της Αθήνας. Η επιστολή αυτή συνιστά τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Ο κ. Χαρακόπουλος στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση σημειώνει ότι «επιμένουμε να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, χωρίς εξαιρέσεις, για όλους και παντού. Επισημαίνουμε ότι το κράτος, με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, έχει αποσύρει τη δικαιοδοσία του εντός των ορίων των Εξαρχείων.
Το αποτέλεσμα ήταν: 
• Κάθε μορφής παράνομα στοιχεία εγκαθίδρυσαν το δικό τους καθεστώς της βίας, της τρομοκρατίας και του χάους. 
• Ένοπλες ομάδες επιβάλουν την δική τους εξουσία. 
• Πραγματοποιούνται «παρελάσεις» Ελλήνων και αλλοδαπών αναρχικών με όπλα σε κοινή θέα. 
• Στο κέντρο της πλατείας έχει εγκατασταθεί ιδιότυπο ΚΕΠ για να παράσχει σχετική “πληροφόρηση” σε ομάδες κρούσης. 
• Στην περιοχή γίνεται ανεξέλεγκτη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, ενώ συχνές είναι οι δολοφονίες.
• Από τα Εξάρχεια εκδράμουν ομάδες μπαχαλάκηδων, που κτυπούν σε διάφορα σημεία της Αθήνας. 
• Οι ληστείες και οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο». 
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση πλέον έφθασε στο μη παρέκει, με τους κατοίκους να νοιώθουν φυλακισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την περιοχή, οι συγκοινωνίες την παρακάμπτουν, τα ασθενοφόρα δεν εισέρχονται σε αυτή. Τα Εξάρχεια είναι πια ένα γκέτο παρανόμων, ντόπιων και αλλοδαπών, και ορμητήριο για επιθέσεις σε κάθε γωνιά της Αθήνας. 
Η στάση του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέναντι στις αιτιάσεις μας υπήρξε πάντοτε απαξιωτική, καθώς δεν αναγνωριζόταν ποτέ το ζήτημα των Εξαρχείων ως πραγματικό πρόβλημα. Οι σχέσεις με το πολιτικό περιθώριο, τις περίφημες “συλλογικότητες” και τα “δικά τους παιδιά” αποδεικνύονται ιεραρχικά υψηλότερα από την ασφάλεια των πολιτών και, ιδιαιτέρως, των κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων, καθώς και των γειτονικών συνοικιών». 
Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει ζητώντας από τον κ. Τόσκα να απαντήσει: 
• Αν θεωρεί πραγματικά τα στοιχεία που παρατίθενται στην επιστολή των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής των Εξαρχείων προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κι αν ναι τι θα πράξει γι’ αυτό.
• Αν υπάρχει εντολή να μην εισέρχεται η αστυνομία εντός των Εξαρχείων κι αν όχι, για ποιο λόγο τελούνται τόσες και τόσο βαριές πράξεις ανομίας, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να γίνονται συλλήψεις.

• Αν μετά την επιστολή απόγνωσης των κατοίκων των Εξαρχείων, σκοπεύει να αλλάξει επιτέλους τακτική επί του συγκεκριμένου ζητήματος, «λύνοντας» τα χέρια της αστυνομίας και επικαιροποιώντας τα επιχειρησιακά σχέδια, με σκοπό την οριστική απομάκρυνση από την περιοχή όλων των παρανόμων και εγκληματικών στοιχείων κι αν ναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια