Απεργιακές κινητοποιήσεις στις Φυλακές Τρικάλων


Τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας ξεκινούν οι υπάλληλοι των Φυλακών Τρικάλων, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωσή τους. Δείτε τους λόγους: Κλείνοντας δύο μήνες  από τα θλιβερά
γεγονότα που έλαβαν μέρος στο Κατάστημά μας, ήμαστε για ακόμα μία φορά στη δυσάρεστη  θέση να σημειώσουμε τη στασιμότητα στα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό. Τα οφειλόμενα ρεπό ξεπερνούν τις 6500 και συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ οι οφειλόμενες άδειες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Καμία ουσιαστική πρόοδο δεν σημειώθηκε ως προς τις εσωτερικές λειτουργίες του καταστήματος, παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις μας έγγραφες και προφορικές, αφού οι ιθύνοντες συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στα σοβαρά προβλήματα του προσωπικού.
    Η νέα προκήρυξη 6Κ/2018 η οποία τοποθετεί στο κατάστημά μας εννέα ΔΕ φύλαξης έναν ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας έναν ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων και έναν Παθολόγο Ιατρό δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως σταγόνα στον ωκεανό στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα.
    Σε όλα τα παραπάνω προβλήματα έρχονται να προστεθούν απαξιωτικές συμπεριφορές προσώπων οι οποίες εμπεριέχουν μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς το προσωπικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλάπτεται η προσωπικότητά τους και η επιβίωση στο χώρο εργασίας μας να καθίσταται μη βιώσιμη.
     Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποια θέση και αν κατέχει, να φοβερίζει να προσβάλει αλλά και να χλευάζει τους εργαζόμενους του καταστήματος, αφού τέτοιες ενέργειες τείνουν πια να γίνουν καθημερινό φαινόμενο δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρημένο κλίμα.

    Οδηγούμενοι προς αυτή τη κατεύθυνση, θα εκτελέσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προκηρύσσοντας τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΔΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                           ΜΠΡΕΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
_