Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένοχη κρίθηκε η έπαρχος για δυσφήμιση της Υποδιοικήτριας


Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε το Πλημμελειοδικείο Αθηνών την έπαρχο Σαντορίνης


 Θεώνη Λειβαδάρου, κρίνοντάς την ένοχη για τη δυσφήμηση της υποδιοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, Μαρίας Καραγιάννη.

Το δικηγορικό γραφείο Αθηνών το οποίο εκπροσώπησε την κ. Καραγιάννη στο δικαστήριο, η οποία παρέστη ως πολιτικώς ενάγουσα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:  
«Την Πέμπτη 3-5-2018, το A΄ Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχη την έπαρχο Σαντορίνης κ. Θεώνη Λειβαδάρου για το αδίκημα της δυσφήμησης σε βάρος της νυν υποδιοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας κ. Μαρίας Καραγιάννη, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.
Συγκεκριμένα, το ως άνω Δικαστήριο καταδίκασε την έπαρχο Σαντορίνης κ. Θεώνη Λειβαδάρου διότι, την 10-8-2016, συνέταξε και απέστειλε προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Υπαρχηγό αυτής και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων, την με αριθμό πρωτοκόλλου 5411/10.8.2016 επιστολή της, διά της οποίας προέβαλλε αναληθείς ισχυρισμούς σε βάρος της κ. Μαρίας Καραγιάννη, η οποία τότε υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ως Διοικητής αυτού, προσβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την τιμή και την υπόληψή της.

Η ανωτέρω απόφαση αποτελεί δικαίωση για την κ. Μαρία Καραγιάννη, η οποία, εκπροσωπούμενη από τους δικηγόρους κ.κ. Δημήτριο Φούτση και Γεώργιο Δαγρετζάκη, παρέστη στην διεξαχθείσα δίκη ως πολιτικώς ενάγουσα, η προσωπικότητα της οποίας επλήγη και εξακολουθεί να πλήττεται από τον απόηχο της ως άνω παράνομης συμπεριφοράς».

Η ίδια η Μαρία Καραγιάννη δήλωσε μετά την παραπάνω εξέλιξη:
«Αισθάνομαι δικαίωση τόσο για τον εαυτό μου, όσο και για το σύνολο των αστυνομικών συναδέλφων μου που ήταν παρόντες και από κοινού δουλέψαμε υπερβάλλοντας εαυτόν το δύσκολο καλοκαίρι του 2016, επιφέροντας θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της αστυνομικής δράσης κι εμπεδώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη θηραϊκή κοινωνία, τους συναδέλφους και τους δικηγόρους μου Δημήτριο Φούτση και Γεώργιο Δαγρετζάκη για την έμπρακτη υποστήριξη ως προς την αποκατάσταση του δικαίου».

Πηγή: eleftheriaonline.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια