Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναστασία Ντέρου: Οι ελλείψεις προσωπικού «ματώνουν» τον Κλάδο Τάξης


Η αριθμητική καταβαράθρωση και οι εικονικοί αριθμοί κατανομής του ανθρωπινού δυναμικού του κλάδου μας, είναι ένα φλέγον ζήτημα που απαιτεί επανασχεδιασμό και άμεση μελέτη από τους
ιθύνοντες. Και αναφέρομαι στην εικονική πραγματικότητα των αριθμών κατανομής του αστυνομικού προσωπικού.
Ο κλάδος της τάξης βαρυγκωμά, έχει πληθυσμιακά συρρικνωθεί, σε αντίθεση των εικονικών στατιστικών αριθμών που αποδίδονται. Η αξιοσημείωτη χρόνια εικονική εμμένουσα στατιστική παροχή κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού, έρχεται σε αντίθεση με την στείρα και θολή πραγματικότητα.
Παρατηρείται συνεπώς, αστυνομικοί που ανήκουν στον κλάδο της τάξης, να τυγχάνουν έτη πολλά αποσπασμένοι και να διατίθενται σε άλλους κλάδους υπηρεσιών πλην της τάξης. Με αποτέλεσμα οι λιγοστοί εναπομείναντες αστυνομικοί, να παλεύουν στην κυριολεξία με τα κύματα, την θαλασσοταραχή και την φουρτούνα. Επωμιζόμενοι μόνοι τους, το δυσβάστακτο βάρος των προβλημάτων της κοινωνίας. Με αποτέλεσμα χαρτικά ο κλάδος της καταπονημένης τάξης να αποδίδει εικονικούς αριθμούς ανθρώπινου δυναμικού.
Οι λιγοστοί αστυνομικοί της τάξης, έχουν γονατίσει και δη γογγύξει, με τις κρίσιμες και τις ανέμπνευστες απαιτήσεις, από την μια πλευρά της κοινωνίας και από την άλλη της υπηρεσίας.
Καλώ δημόσια τους ηγήτορες του κλάδου μας, να ενσκήψουν όπως και να επανασχεδιάσουν την ανακατανομή του ανθρωπίνου δυναμικού, αποδίδοντας τους πραγματικούς αριθμούς που πλαισιώνουν την κάθε υπηρεσία, απονευρώνοντας και αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο, τις μοιραίες αγκυλώσεις που σαφέστατα εξακολουθούν να υφίστανται και σε λίγο θα μας πνίξουν.


Άρθρο της Αναστασίας Νέστορος Ντέρου
Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Γυναικών Θεσσαλονίκης
Μέλος Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης




katechaki.gr





_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια