Η οπτική ψευδαίσθηση με το βέλος που δείχνει πάντα δεξιά έχει τρελάνει το διαδίκτυο!Η οπτική αυτή ψευδαίσθηση ενός περιστρεφόμενο βέλους που πάντα δείχνει δεξιά είναι αυτή που έχει τρελάνει το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο.

Η ψευδαίσθηση είναι πνευματικό τέκνο του καθηγητή Kokichi Sugihara, μηχανικού στο Πανεπιστήμιο Meiji στο Τόκιο. Φαινομενικά πρόκειται για ένα λευκό βέλος τοποθετημένο πάνω σε μια ξύλινη κατασκευή. Ωστόσο, ο σχηματισμός του βέλους κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι.

Ο καθηγητής Sugihara είναι γνωστός για τις 3D οπτικές ψευδαισθήσεις που προκαλούν τους θεατές να αμφισβητήσουν τους νόμους της φυσικής. Η συγκεκριμένη μάλιστα, είναι τόσο εντυπωσιακή που έχει προβληθεί πάνω 400.000 φορές στο Instagram.

Στην περιγραφή της οπτικής ψευδαίσθησης ο καθηγητής τονίζει ότι ακόμα κι αν περιστρέψετε το βέλος 180 μοίρες αυτό εξακολουθεί να δείχνει προς τα δεξιά. Μόνο εάν τοποθετηθεί μπροστά από έναν καθρέφτη θα δείχνει αριστερά και μόνο προς τα αριστερά.

«Ένας έξυπνος συνδυασμός προβληματισμού, προοπτικής και της γωνίας προβολής ευθύνεται γι’ αυτή την εντυπωσιακή ψευδαίσθηση» δήλωσε ο καθηγητής.

Το βέλος είναι ένα επίμηκες αντικείμενο με δύο μυτερά άκρα, με διάφορες κλίσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω. Αυτή η περίεργη συμμετρική διάταξη είναι που επιτυγχάνει την ψευδαίσθηση. Όταν κοιτάζουμε από πάνω, το βέλος είναι απόλυτα συμμετρικό, αλλά από την οπτική γωνία του προβάλλεται στο βίντεο, οι εναλλασσόμενες κυματιστές πτυχές του το κάνουν να δείχνει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο:Πηγή: perierga.gr
_